Vraag en Antwoord

Hebt u vragen over het elektrisch roken, bijvoorbeeld met het oog op uw conditie of de mogelijkheid om uw reuk- en smaakvermogen terug te krijgen? Wilt u weten of u kunt stoppen met roken met de elektrische sigaret? Helaas mogen wij hierop geen antwoorden geven vanwege (nieuwe) wetgeving. We proberen u zoveel mogelijk te informeren wat wel kan. Natuurlijk wilt u de beste e-sigaret kopen maar alle modellen die wij verkopen voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen. Wilt u een e-sigaret kopen? Lees dan de advies pagina.

Rook ik echt?
Nee, u rookt niet echt op het moment dat u gebruik maakt van de elektrische sigaret. Dat wil zeggen, er is geen sprake van de verbranding van een sigaret. Ondanks dat u niet echt rookt kunt u hier wel van genieten alsof u dit doet. Wat dat betreft is het elektrisch roken een minder schadelijk volgens Engelse onderzoekers en voordeliger dan reguliere sigaretten. Met name wanneer u te maken heeft met de sociale ongemakken van roken, of de kosten te hoog oplopen, is het elektrisch ‘roken’ goedkoper. Lees ook eens elektrische sigaret review pagina voor meer informatie.

Krijg ik een betere conditie?
Helaas mogen wij hierover geen uitspraken doen vanwege nieuwe wetgeving. De e sigaret heeft minder schadelijke stoffen, zeker wanneer u geen gebruik maakt van nicotine in liquid volgens diverse onderzoeken. De elektrische sigaret bevat geen kankerverwekkende teer, koolmonoxide en stikstofoxide. De koolmonoxide en stikstofoxide zorgen voor verslechtering van de ademhaling, conditie en tast hart en bloedvaten aan.

Kan ik mijn reuk- en smaakvermogen herstellen?
Vaak geldt dat als u stopt met roken dat uw reuk- en smaakvermogen zal zich herstellen. De reguliere sigaretten tasten deze vermogens aan en zorgen daarmee voor een belangrijk probleem. Op het moment dat u gebruik maakt van de elektrische sigaret krijgen volgens vele e sigaret gebruikers meer reuk- en smaakvermogen.

Kan ik stoppen met roken?
Ja, als de wil daar is kunt u natuurlijk stoppen! Zie: stoppen met roken pagina voor meer informatie. Met de e sigaret kunt u de hoeveelheid nicotine langzaam af te bouwen. Het grote voordeel is dat u aan de andere kant wel elektrisch kunt blijven ‘roken’, waardoor uw sociale contacten er niet minder om worden. Bovendien hoeft u uw gedrag in het geval van stress of lastige situaties niet aan te passen, waardoor u veel minder risico loopt op een eventuele terugval.

Clearomizers, Coils, Atomizers, Cartridges, Cartomizers en Verdampers
De clearomizer en de atomizer worden ook wel verdampers genoemd. Wat is het verschil tussen een clearomizer en een atomizer? Uiteindelijk niets. Tegenwoordig gebruiken vrijwel alle fabrikanten het woord Clearomizer. Cartridges worden gebruikt voor Joyetech producten. De cartridge kunt u vullen met liquid. KangerTech producten gebruikt geen cartridges. Lees hier hoe het werkt. Zie ook de begrippenlijst.

Liquids, E-Liquids, vloeistof en navulling
De liquids die wij verkopen zijn geschikt voor alle elektrische sigaretten die wij verkopen. U kunt kiezen uit de ‘normale’ tabakssmaak met of zonder nicotine. Verder kunt u gemiddeld 500 trekjes nemen met 1.6 milliliter liquid. Klik hier voor uitleg over PG/VG, 100% VG en Nic Salt liquids.

Waarom 2 elektrische sigaretten
Zodat de andere elektrische sigaret kan opladen. Veel mensen gebruiken één voor thuisgebruik en de ander voor onderweg. Hoewel het opladen gemiddeld zo’n 2 uur duurt kan een ander vanzelfsprekend ook de elektrisch sigaret gaan gebruiken.

Teer, koolmonoxide en stikstofoxide
De Liquids bevatten geen kankerverwekkend teer. De liquids bevatten ook geen koolmonoxide en stikstofoxide. Vanzelfsprekend is de e sigaret / e-liquids niet gezond! Wel kunt u kiezen om GREEN STAR liquid te dampen omdat het percentage chemicaliën – volgens kenners – verwaarloosbaar is!

Wel of geen nicotine?
De keuze is aan u. Zelf kunt u namelijk bepalen of u liquid gebruikt met of zonder nicotine. Veelal zijn de volgende milligrammen aangeduid: 0 mg (dus geen nicotine), 6 mg, 8 mg, 11 mg, 16 mg, 18 mg tot maximaal 20 mg. Wanneer u wilt stoppen met roken kunt u kiezen om de nicotine rustig af te bouwen. Begin bijvoorbeeld met 18 mg nicotine vervolgens 11 mg enzovoorts. Het stapsgewijs afbouwen werkt het beste voor mensen die verslaafd zijn aan nicotine. Uiteraard kunt u ook direct beginnen met 0 mg!
Naar de Startersets →