Vraag en Antwoord

Vraag en antwoord pagina over elektronisch roken. Hebt u vragen over het elektrisch roken, bijvoorbeeld met het oog op uw conditie of de mogelijkheid om uw reuk- en smaakvermogen terug te krijgen? Wilt u weten of u kunt stoppen met roken met de elektrische sigaret? Wij geven u graag een antwoord op een aantal van de meest gestelde vragen.

Klik hier voor de top 5 beste e-sigaretten

Rook ik echt?

Nee, u rookt niet echt op het moment dat u gebruik maakt van de elektrische sigaret. Dat wil zeggen, er is geen sprake van de verbranding van een sigaret. Ondanks dat u niet echt rookt kunt u hier wel van genieten alsof u dit doet. Wat dat betreft is het elektrisch roken een minder schadelijk en voordelig alternatief voor de reguliere sigaret, waar u op een heerlijke wijze gebruik van kunt maken. Met name wanneer u te maken heeft met de sociale ongemakken van roken, of de kosten te hoog oplopen, is het elektrisch roken een goed alternatief. Lees ook eens elektrische sigaret review pagina voor meer informatie.

Krijg ik een betere conditie?

Ja, u krijgt een betere conditie op het moment dat u gebruik maakt van de elektrische sigaret. Dat komt door het feit dat er nauwelijks schadelijke stoffen aanwezig zijn, zeker wanneer u geen gebruik maakt van nicotine. De elektrische sigaret bevat geen kankerverwekkende teer, koolmonoxide en stikstofoxide. De koolmonoxide en stikstofoxide zorgen voor verslechtering van de ademhaling, conditie en tast hart en bloedvaten aan.

Kan ik mijn reuk- en smaakvermogen herstellen?

Ja, het reuk- en smaakvermogen zal zich herstellen op het moment dat u gebruik gaat maken van de elektrische sigaret. De reguliere exemplaren tasten deze vermogens aan en zorgen daarmee voor een belangrijk probleem. Op het moment dat u gebruik maakt van de elektrische sigaret krijgen deze vermogens de kans om zich te herstellen, waardoor u weer meer zal gaan ruiken en proeven.

Kan ik stoppen met roken?

Ja, de elektrische sigaret biedt u de mogelijkheid om te stoppen met roken. U zorgt hiervoor door de hoeveelheid nicotine langzaam af te bouwen. Het grote voordeel is dat u aan de andere kant wel elektrisch kunt blijven roken, waardoor uw sociale contacten er niet minder om worden. Bovendien hoeft u uw gedrag in het geval van stress of lastige situaties niet aan te passen, waardoor u veel minder risico loopt op een eventuele terugval.

Clearomizers, Coils, Atomizers, Cartridges, Cartomizers en Verdampers

De clearomizer en de atomizer worden ook wel verdampers genoemd. Wat is het verschil tussen een clearomizer en een atomizer? Uiteindelijk niets. Tegenwoordig gebruiken vrijwel alle fabrikanten het woord Clearomizer. Cartridges worden gebruikt voor Joyetech producten. De cartridge kunt u vullen met liquid. KangerTech producten gebruikt geen cartridges. Cartridges van Joyetech gaan bij normaal gebruik minimaal 6 maanden mee. Lees hier hoe het werkt. Zie ook de begrippenlijst.

Liquids, E-Liquids, vloeistof en navulling

De liquids die wij verkopen zijn geschikt voor alle elektrische sigaretten die wij verkopen. U kunt kiezen uit de ‘normale’ tabakssmaak met of zonder nicotine. Verder kunt u gemiddeld 500 trekjes nemen met 1.6 milliliter liquid.

Waarom 2 elektrische sigaretten

Zodat de andere elektrische sigaret kan opladen. Veel mensen gebruiken één voor thuisgebruik en de ander voor onderweg. Hoewel het opladen gemiddeld zo’n 2 uur duurt kan een ander vanzelfsprekend ook de elektrisch sigaret gaan gebruiken.

Teer, koolmonoxide en stikstofoxide

De Liquids bevatten geen kankerverwekkend teer. De liquids bevatten ook geen koolmonoxide en stikstofoxide. Elektrisch roken kent alleen maar voordelen tegenover het reguliere roken.

Wel of geen nicotine?

De keuze is aan u. Zelf kunt u namelijk bepalen of u liquid gebruikt met of zonder nicotine. Veelal zijn de volgende milligrammen aangeduid: 0 mg (dus geen nicotine), 6 mg, 8 mg, 11 mg, 16 mg, 18 mg, 24 mg tot vaak 36 mg. Wanneer u wilt stoppen met roken kunt u kiezen om de nicotine rustig af te bouwen. Begin bijvoorbeeld met 18 mg nicotine vervolgens 11 mg enzovoorts. Het stapsgewijs afbouwen werkt het beste voor mensen die verslaafd zijn aan nicotine. Uiteraard kunt u ook direct beginnen met 0 mg. Dit laatste is voor veel mensen dan ook de oplossing om te stoppen met roken.
Naar de Webshop >>