Handleidingen

Vrijwel alle elektrische sigaretten zijn uitgerust met de klik-beveiliging. Om de elektrische sigaret (batterij) te activeren dient u 5 keer binnen 2 seconden het knopje in te drukken. Vervolgens gaat het ledje knipperen en is de elektrische sigaret klaar voor gebruik. Voor elk trekje dat u neemt dient u het knopje ingedrukt te houden. Zolang u het knopje ingedrukt houdt zal het ledje blijven branden. Lees altijd eerst de handleiding van het product dat u besteld. Vrijwel alle clearomizers en coils maken een borrelend/knetterend geluid er is namelijk sprake van verdamping.

Onderdelen op naam en type →

Algemene informatie

  • De batterij van de elektrische sigaret niet de gehele dag/nacht aan de oplader laden. Verwijder de elektrische sigaret van de oplader als het led-lampje groen brand. (gemiddeld circa 2 uur, maximaal 3 uur.)
  • De batterij mag niet nat worden en blootgesteld worden aan zonlicht. Zorg ervoor dat de batterij niet warm wordt.
  • De elektrische sigaret niet in de broekzak bewaren.
  • Liquids buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren. Vloeibare nicotine kan dodelijk zijn!
  • De onderdelen niet te strak vastdraaien.
  • Bij verkeerd gebruik kunnen (Li-ion) batterijen kapot gaan. Hierbij kunt u denken aan niet juist opladen, te lang opladen of ontladen van de batterij.
  • De batterij niet laten vallen. Wij raden af de batterij langer te gebruiken als u deze laat vallen.
  • Schaf een nieuwe batterij aan wanneer het opladen langer duurt dan voorheen het geval was en/of de capaciteit opvallend afneemt.
  • Vervang onderdelen op tijd met name de coil

Coil vervangen

De coil dient u na verloop van tijd te vervangen. Gemiddeld dient u de coil na 1 week te vervangen. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort e sigaret vloeistof dat u dampt en type e-sigaret. Wanneer de smaak en/of damp minder is dan voorheen dient u de coil te vervangen.
Na het vervangen van de coil wacht minimaal 10 minuten alvorens u de vuurknop indrukt.

De e-sigaret wordt heet
Dit is een normaal verschijnsel omdat er sprake is van een verdamping. Let wel, de batterij(gedeelte) mag niet heet worden of worden blootgesteld aan zonlicht.

Batterij e-sigaret laad niet op
Waarschijnlijk staat de klik-beveiliging erop. Klik 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop om de batterij te (de)activeren. Bij sommige batterijen dient u 3 keer te klikken. Lees de gebruiksaanwijzing van e-sigaret voor meer informatie.

Liquid smaakt vies, weinig damp of verbrand?
Zie: Verbrande smaak e sigaret
Zie: Dry hits voorkomen
Zie: E sigaret lekt
Zie: Clearomizer of Coil schoonmaken
Zie: Liquid steepen voor meer smaak
Zie: Uitleg over liquid (PG/VG/NICSALT)
Zie: Uitleg over smaakblok
Zie: Video uitleg (YouTube)
Zie: Algemene handleiding downloaden (PDF)