Handleidingen

Bestelling ontvangen? Klik hier voor de handleiding
Allereerst hartelijk bedankt voor uw aankoop op Roken.nl!

Vriendelijk verzoeken wij u heel eventjes de tijd nemen om de handleiding hieronder door te lezen. Hebt u daarna nog steeds vragen? Dan kunt u ons altijd even bellen of mailen!

QUICK MANUEL / SNELLE HANDLEIDING

Stap 1 – Batterij activeren & opladen
Meestal staat de batterij op de zogenoemde “KLIK BEVEILIGING”. Door 5 keer te klikken binnen 2 seconden zal de (vuur)knop een aantal keer knipperen. Houdt de vuurknop ingedrukt tijdens het nemen van een hijs.

Doe dit niet zolang er geen liquid in de clearomizer zit. Doet u dit wel dan zal de coil in de clearomizer verbranden en kunt u de coil niet meer in gebruik nemen. Helaas kunnen wij geen garantie geven op verbrande coils.

Draai de coil flink stevig vast om lekken te voorkomen!

De batterij maximaal 3 uur opladen en niet onbeheerd achterlaten. De batterij niet s’nachts opladen in verband met brandgevaar en om schade aan de batterij te voorkomen.

Stap 2 – Clearomizer in gebruik nemen
Na het vullen van liquid wacht 5 minuten voordat u gaat dampen. De liquid moet namelijk goed in de coil/wicks trekken. Bij hogere VG-gehaltes raden wij aan 10 minuten te wachten. Clearomizer maximaal 75% vullen met liquid. Let goed op, draai de coil stevig vast! Als de coil niet stevig vastgedraaid is zal e-liquid gaan lekken bij de luchttoevoer.

Stap 3 – Clearomizer / Coil vervangen
De clearomizer / coil dient u gemiddeld na 1 week gebruik in zijn geheel te vervangen. Uiteraard valt en staat de levensduur van de coil met het dampgebruik en ingrediënten van de liquid zelf.
Draai de coil stevig vast om lekkage te voorkomen!

Voorbeeld; iemand kan 2 dagen met een coil doen en een ander 3 weken. Als de coil minder damp en/of -smaak afgeeft dient u de coil te vervangen. Smaakt de coil verbrand dan kunt u de coil niet meer gebruiken. Coil niet schoonmaken en/of hergebruiken.

NIET DOEN / DONT’S
– Hard hijsen, neem de tijd voor een hijs zodat er sprake is van een goede verdamping.
– Batterij maximaal 3 uur opladen, daarna de batterij van de lader halen.
– Batterij niet blootstellen aan zonlicht en zorg ervoor dat de batterij niet warm wordt.
– De elektrische sigaret en toebehoren niet in de broekzak bewaren.
– Batterij niet uit elkaar halen. Batterij niet meer gebruiken als deze is beschadigd en/of gevallen.
– Schaf een nieuwe batterij aan wanneer het opladen langer duurt dan voorheen het geval was en/of de capaciteit opvallend afneemt.
– Vervang onderdelen op tijd.
– Alle producten buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren!

BEWAAR ALLE PRODUCTEN BUITEN HET BEREIK EN ZICHT VAN KINDEREN EN HUISDIEREN

Hoewel ernaar is gestreefd de informatie in deze quick manuel / snelle handleiding volledig en accuraat weer te geven, kan geen aansprakelijkheid worden aanvaard voor mogelijke fouten of weglatingen.

Lees ook de bijgeleverde bijsluiter en lees ook de veelgestelde vragen. Hebt u vragen of tips voor ons? Neem dan contact op.

Wij wensen u veel plezier met uw aankoop!

Vrijwel alle elektrische sigaretten zijn uitgerust met de klik-beveiliging. Om de elektrische sigaret (batterij) te activeren dient u 5 keer binnen 2 seconden het knopje in te drukken. Vervolgens gaat het ledje knipperen en is de elektrische sigaret klaar voor gebruik. Voor elk trekje dat u neemt dient u het knopje ingedrukt te houden. Zolang u het knopje ingedrukt houdt zal het ledje blijven branden. Lees altijd eerst de handleiding van het product dat u besteld. Vrijwel alle clearomizers en coils maken een borrelend/knetterend geluid er is namelijk sprake van verdamping.

Onderdelen op naam en type →

Algemene informatie

  • De batterij van de elektrische sigaret niet de gehele dag/nacht aan de oplader laden. Verwijder de elektrische sigaret van de oplader als het led-lampje groen brand. (gemiddeld circa 2 uur, maximaal 3 uur.)
  • De batterij mag niet nat worden en blootgesteld worden aan zonlicht. Zorg ervoor dat de batterij niet warm wordt.
  • De elektrische sigaret niet in de broekzak bewaren.
  • Liquids buiten bereik van kinderen en huisdieren bewaren. Vloeibare nicotine kan dodelijk zijn!
  • De onderdelen niet te strak vastdraaien.
  • Bij verkeerd gebruik kunnen (Li-ion) batterijen kapot gaan. Hierbij kunt u denken aan niet juist opladen, te lang opladen of ontladen van de batterij.
  • De batterij niet laten vallen. Wij raden af de batterij langer te gebruiken als u deze laat vallen.
  • Schaf een nieuwe batterij aan wanneer het opladen langer duurt dan voorheen het geval was en/of de capaciteit opvallend afneemt.
  • Vervang onderdelen op tijd met name de coil

Uitleg e-sigaret

Coil regelmatig vervangen!
De coil dient u na verloop van tijd te vervangen. Gemiddeld dient u de coil na 1 week te vervangen. Uiteraard is dit afhankelijk van het soort e sigaret vloeistof dat u dampt en type e-sigaret. Wanneer de smaak en/of damp minder is dan voorheen dient u de coil te vervangen.
Na het vervangen van de coil wacht minimaal 10 minuten alvorens u de vuurknop indrukt.

De e-sigaret wordt heet
Dit is een normaal verschijnsel omdat er sprake is van een verdamping. Let wel, de batterij(gedeelte) mag niet heet worden of worden blootgesteld aan zonlicht.

Batterij e-sigaret laad niet op
Waarschijnlijk staat de klik-beveiliging erop. Klik 5 keer binnen 2 seconden op de vuurknop om de batterij te (de)activeren. Bij sommige batterijen dient u 3 keer te klikken. Lees de gebruiksaanwijzing van e-sigaret voor meer informatie.

Liquid smaakt vies, weinig damp of verbrand?
Zie: Verbrande smaak e sigaret
Zie: Dry hits voorkomen
Zie: E sigaret lekt
Zie: Clearomizer of Coil schoonmaken
Zie: Liquid steepen voor meer smaak
Zie: Uitleg over liquid (PG/VG/NICSALT)
Zie: Uitleg over smaakblok
Zie: Video uitleg (YouTube)
Zie: Algemene handleiding downloaden (PDF)