Uitleg over PG / VG liquid

Bewaar liquid buiten het bereik en zicht van kinderen en huisdieren! Wat is VG? Wat is PG? En wat is Nic Salt precies? We leggen het u graag uit.

VG
Glycerol (VG) staat voor Vegetable Glycerine afgekort dus VG. Glycerol is transparante (doorzichtig) reukloze vloeistof geproduceerd uit plantaardige olie. Veelal afkomstig uit soya-, palm- of kokosolie.
VG zit onder andere ook in; liquids, voedsel, alcohol, medicijnen en cosmetica artikelen. Vegetable Glycerine staat ook wel bekend als plantaardige glycerine.

PG
Propyleen Glycol (PG) is ook een transparante (doorzichtig) reukloze vloeistof en niet geëxtraheerd uit natuurlijke producten.
PG zit onder andere in; liquid, voedsel, dranken, tandpasta, medicijnen, oogdruppels en astma-inhalers.

Consumentenbond: “De hoofdbestanddelen, water en propyleenglycol of glycerol, zijn nog relatief onschuldig, deze zitten ook in rook van rookmachines in discotheken.” Zie ook de pagina ingrediënten e-liquid.

100% VG
De GREEN STAR label liquids bevat nagenoeg geen chemicaliën. Op productfoto’s en in productbeschrijvingen staat 100% VG mede omdat dit gebruikelijk is in de branche voor dit type eliquid. Echter, in de smaakstoffen (aroma’s) zit een minimale hoeveelheid PG en is per smaak afhankelijk maar niet meer dan circa 0,10%. Dit percentage is volgens kenners verwaarloosbaar en veel webshops vermelden dit niet maar achten wij het wel noodzakelijk om dit te vermelden. In feite is 100% VG Liquids geen 100% VG maar circa 99,9% VG. Wilt u de exacte verhouding in percentages weten van een bepaalde e-liquid neem dan contact met ons op zodat wij dit zullen opvragen bij de producent.

100% PG VRIJ
Wilt u 100% PG vrij dampen zie dan: Smaakloos, Cola, Drop, Pepermunt, Spearmint en Appel.

Nic Salt
Nic Salt liquid heeft een hoge nicotine-zoutconcentraat met een minimale throath-hit / gier. We raden aan een 1.2 Ohm coil of hoger te gebruiken. Zie het Nic Salt assortiment.

Uitleg nicotinegehalte in liquid
Het nicotinegehalte in liquid wordt aangeduid met mg (milligram).
0 mg = zonder nicotine (nicotinevrij)
3 mg = extra laag nicotinegehalte
6 mg = laag nicotinegehalte
11/12 mg = normaal nicotinegehalte (vergelijkbaar met de reguliere sigaret/shag)
16 mg = hoog nicotinegehalte (vergelijkbaar met zware shag/tabak)

PG / VG allergie?
Steeds meer mensen komen middels het dampen erachter dat ze een PG allergie hebben. Mensen welke intolerant zijn voor PG zal moeten overstappen naar een 100% VG liquid van GREEN STAR.

waarschuwingBewaar liquid buiten het bereik en zicht van kinderen en huisdieren!