Luxopuncture

Luxopuncture is een therapie waarbij drukpunten met infrarood licht worden behandeld. Het is te vergelijken met acupunctuur, maar dan zonder naalden.

Luxopuncture: hulp bij stoppen met roken

Wanneer de trek naar een sigaret of ander genotsproduct met nicotine en tabak niet te bedwingen lijkt, dan is het goed om te stoppen met roken met behulp van een therapie of hulpmiddel. Is het niet aan te raden om een product met therapeutische nicotine te gebruiken (zoals pleisters, spray, kauwgom en zuigtabletten) weet dan dat er nog genoeg andere therapieën zijn waar u baat bij kunt hebben. Luxopuncture bijvoorbeeld. Dit is een vorm van acupunctuur, maar dan zonder naalden. Het is te vergelijken met softlasertherapie, met het verschil dat bij luxopuncture geen gebruik wordt gemaakt van lasers, maar van infrarode lichtpulsen. Luxopuncture is volkomen pijnloos en kan zelfs heel rustgevend werkend, omdat u tijdens een behandeling met luxopuncture even heerlijk kunt relaxen in de behandelstoel.
luxopuncture

Luxopuncture stimuleert endorfine

Waarom vinden rokers roken nu zo fijn? Het antwoord is heel simpel: de nicotine zorgt ervoor dat de nicotinereceptoren in de hersenen dopamine en endorfine afgeven. Dit zijn stoffen waar men een heel fijn, soms euforisch gevoel van krijgt. Wanneer de nicotinereceptoren geen nicotine krijgen, worden deze stoffen niet aangemaakt, waardoor de ontwenningsverschijnselen ontstaan. Het lichaam wil zich namelijk goed voelen. Tijdens een sessie luxopuncture worden er zenuwuiteinden (ook wel reflexpunten) gestimuleerd met infraroodlicht die waardoor het lichaam weer zelf meer endorfine gaat aanmaken. Dit maakt luxopuncture een fijne vorm van therapie bij het stoppen met roken, want u krijgt er weer een betere hormoonbalans van en u zal zich er gelukkiger van gaan voelen.

Stoppen in drie luxopuncture behandelingen

Een luxopuncture sessie duurt ongeveer dertig minuten. Na de eerste behandeling zal de trek in een sigaret al aanzienlijk afnemen. Dankzij het stimuleren van de aanmaak van endorfine door de luxopuncture zal u ook aanzienlijk minder ontwenningsverschijnselen merken. Meestal bestaat een gehele luxopuncture behandeling uit drie sessies. Om de cliënt echt helemaal van het roken af te helpen, bieden veel klinieken ook persoonlijke begeleiding aan tot zeker een half jaar na de laatste luxopuncture sessie.

Naar de Startersets →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *