Hoe werkt de elektrische sigaret?

Hoe werkt de elektrische sigaret? De elektrische sigaret ziet er van buiten wellicht simplistisch uit, het is een apparaatje dat op een heel slimme manier in elkaar zit. U maakt gebruik van een stukje techniek, dat in staat is om het gebruik van een reguliere sigaret op een uitstekende manier na te bootsen.

Batterij en Clearomizer van de e-sigaret
De elektrische sigaret maakt in ieder geval gebruik van een batterij. U kunt deze gewoon in het stopcontact of via een usb-poort opladen, om er vervolgens voor te zorgen dat u er een tijd lang gebruik van kunt maken. Het heet nu ook geen roken meer maar dampen of vapen. Wilt u dampen of roken informeer goed naar de voor- en nadelen. De e-sigaret is minder schadelijk omdat er geen verbranding plaatsvindt maar verdamping.
De e-sigaret moet u zien als een accu van een mobiele telefoon, die u regelmatig dient op te laden om er vervolgens mee te kunnen werken. De batterij van de e-sigaret geeft vaak voltage af van circa 3,7 volt. Tegenwoordig zijn er zeer uitgebreide batterijen welke de naam MODS krijgen. Met deze MODS kunt u allerlei instellingen doen zoals de wattage, voltage en temperatuur bepalen. Dit laatste is wel voorbehouden aan de gevorderde damper.

Vloeistof verdampt
Daarnaast is er in een elektrische sigaret ruimte voor zowel een vloeistof als een verdampingselement, dit laatste noemen wij de coil. Dit element noemen wij een clearomizer. De dampvloeistof (e-liquid) zorgt voor de smaak van de sigaret en kan bovendien ook nicotine bevatten. Uiteraard bent u vrij in de keuze voor een exemplaar met nicotine, of aan de andere kant juist voor een e-liquid waarin daar geen sprake van is. Het verdampingselement of beter gezegd de coil zorgt ervoor dat de smaak tot uiting zal komen. Coils hebben vaak organisch katoen aan de binnenkant welke de e-liquid absorbeert en door verhitting wordt verdampt. Daarnaast zorgt dit onderdeel ervoor dat het mogelijk is om de elektrische sigaret te gebruiken zoals u dat ook bij een regulier exemplaar zal doen, inclusief de rook (damp!) die u uitademt.

De smaak van de sigaret
Verder is de vloeistof die u in de elektrische sigaret gebruikt verantwoordelijk voor de smaak van het geheel. Wilt u een sigaret gebruiken die smaakt naar tabak, zoals u dat ook gewend bent van de reguliere sigaret? Kies dan simpelweg voor de smaak tabak. We verkopen wel tientallen verschillende tabak smaken waardoor u mogelijk even moet uitzoeken welke u het lekkerst vindt. U kunt ook kiezen voor de smaak van fruit, waardoor u wat dat betreft de vrijheid heeft om meerdere smaken uit te proberen. De elektrische sigaret zit op een slimme manier in elkaar, waardoor het elektrisch roken een minder schadelijk en voordeliger is dan het opsteken van de inmiddels ouderwetse sigaret. Wilt u tabak liquid, menthol liquid of fruit liquid met of zonder nicotine? Klik op de smaak dat u lekker lijkt en kies de gewenste nicotinegehalte. Alle liquids die wij verkopen zijn zowel met als zonder nicotine verkrijgbaar.

Zie ook een algemene handleiding van e-sigaretten, Vraag & Antwoord en de begrippenlijst voor meer uitleg en wetenswaardigheden.

Naar de Startersets →

Naar de E-Liquids →