Hoe werkt de elektrische sigaret?

Hoe werkt de elektrische sigaret? De elektrische sigaret ziet er van buiten wellicht simplistisch uit, het is een apparaatje dat op een heel slimme manier in elkaar zit. U maakt gebruik van een stukje techniek, dat in staat is om het gebruik van een reguliere sigaret op een uitstekende manier na te bootsen.

Batterij in de sigaret

De elektrische sigaret maakt in ieder geval gebruik van een batterij. U kunt deze gewoon in het stopcontact opladen, om er vervolgens voor te zorgen dat u er een tijd lang gebruik van kunt maken. Zie het als de accu van een mobiele telefoon, die u regelmatig dient op te laden om er vervolgens mee te kunnen werken. De batterij van de elektrische sigaret zit over het algemeen verstopt in het witte gedeelte, zoals we dat kennen van de reguliere exemplaren die we graag in onze mond steken.

Vloeistof verdampt

Daarnaast is er in een elektrische sigaret ruimte voor zowel een vloeistof als een verdampingselement. De vloeistof zorgt voor de smaak van de sigaret en kan bovendien ook nicotine bevatten. Uiteraard bent u vrij in de keuze voor een exemplaar met nicotine, of aan de andere kant juist voor een e-liquid waarin daar geen sprake van is. Het verdampingselement zorgt ervoor dat de smaak tot uiting zal komen. Daarnaast zorgt dit onderdeel ervoor dat het mogelijk is om de elektrische sigaret te gebruiken zoals u dat ook bij een regulier exemplaar zal doen, inclusief de rook (damp) die u uit kunt blijven.

Smaak van de sigaret

Verder is de vloeistof die u in de elektrische sigaret gebruikt verantwoordelijk voor de smaak van het geheel. Wilt u een sigaret gebruiken die smaakt naar tabak, zoals u dat ook gewend bent van de reguliere exemplaren die u uit een pakje haalt? U kunt aan de andere kant kiezen voor de smaak van fruit, waardoor u wat dat betreft de vrijheid heeft om meerdere smaken uit te proberen. De elektrische sigaret zit op een slimme manier in elkaar, waardoor het elektrisch roken een stuk gezonder en voordeliger is, dan het opsteken van de reguliere sigaret.


Handleiding elektrische sigaretten


Vraag & Antwoord


Naar de Startersets →