Allen Carr boek

Allen Carr helpt duizenden mensen te stoppen met roken over de hele wereld. De methode van Allen Carr is anders. Het vermindert de motivatie, waardoor stoppen vanzelf gaat.

Bewegen werkt!
Bij ‘bewegenwerkt’ zijn veelal gestopte rokers welke anderen helpen om ook te stoppen. Ze geven mentale- en fysieke trainingen waardoor de kans toeneemt om afscheid te nemen van tabak. De gezondheidsredenen worden nagenoeg niet benoemd want deze zijn bij rokers al bekend. Het is een effectieve behandeling om het verslavingsmechanisme te doorzien en te doorbreken. Want waar een wil is, is een weg.

Allen Carr: van kettingroker naar stopper

De Brit Allen Carr heeft een groot deel van zijn leven heel veel gerookt. Zo rookte hij naar eigen zeggen 100 sigaretten per dag. Dat Allen Carr wilde stoppen, mocht duidelijk zijn. Toch lukte het hem pas in 1983 om echt die laatste sigaret uit te maken. Waarom? Omdat gewoonweg de motivatie om te blijven roken was verdwenen. Allen Carr deelde zijn ervaringen in zijn eerste boek The Only Way To Stop Smoking (in het Nederlands: Stoppen met roken) dat verscheen in 1995. Vele mensen hebben baat gehad bij de methode van Allen Carr. En daar komen alleen maar meer mensen bij.

Het boek van Allen Carr
Wat maakt het boek van Allen Carr nu zo bijzonder? Ten eerste geeft Allen Carr aan dat de lezer tijdens het lezen van het boek gewoon mag blijven roken. Gewoon doen, zegt hij. Maar hij maakt wel de afspraak met de lezer dat met het uitlezen van het boek ook de laatste sigaret (sigaar, pijp) wordt uitgemaakt. De truc van de methode van Allen Carr is niet dat hij opsomt wat roken allemaal voor ziektes kan geven, hij geeft juist aan wat het u oplevert wanneer u stopt. Bovendien gaat hij niet belerend te werk en trapt hij ook geen open deuren open dat roken slecht voor je is. Hij draait het eigenlijk om en stelt alle lezers de vraag: Waarom rookt u eigenlijk?
allen carr

Allen Carr maakt stoppen gemakkelijk
Niet alleen de lezers, ook tijdens zijn groeps- of privésessies stelde Allen Carr deze vraag. Veel mensen moeten het antwoord eigenlijk schuldig blijven. Tja, waarom rook ik eigenlijk, luidt vaak het antwoord. En dat is de eerste stap naar stoppen. Allen Carr hamert dus niet op waarom u zou moeten stoppen, hij helpt u inzien dat roken eigenlijk niets toevoegt aan het dagelijks leven. Zo neemt hij met iedere pagina de motivatie weg om te blijven roken. Veel lezers van de boeken van Allen Carr geven aan dat ze eigenlijk die laatste sigaret aan het einde van het boek met tegenzin roken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *