Goedkope sigaretten

Sigaretten in Nederland zijn duur. Gemiddeld wordt er voor een pakje sigaretten of shag met vloeitjes rond de €8,00 neergeteld en men verwacht dat dit alleen maar duurder gaat worden. De reden voor de hoge prijzen is simpel: de overheid heft hoge accijnzen (belastingen) op tabaksproducten en dat drijft de prijs op. Waar men over de grens wellicht 2 tot € 3 neerlegt voor een pakje sigaretten, betaalt men hier dik het dubbele. Ook is de prijs zo hoog, omdat de overheid probeert via een hoge prijs mensen te laten stoppen met roken. Maar een echte roker stopt niet zomaar en gaat vaak op zoek naar goedkope sigaretten.

Goedkope sigaretten online kopen

Het is mogelijk om aan goedkope sigaretten te komen. De meeste goedkope sigaretten worden online verkocht. Echter moet u er rekening mee houden dat wanneer uw pakketje met goedkope sigaretten wordt gecontroleerd bij de douane, u invoeringsaccijnzen moet betalen. Dan zijn de goedkope sigaretten ineens niet zo goedkoop meer. Ook is het een mogelijk om op vakantie een slof goedkope sigaretten mee naar huis te nemen – maar ook hier is het verstandig om rekening te houden met accijnzen die aan de Nederlandse grens betaalt moeten worden. De sigarettenprijs in Duitsland zijn nagenoeg gelijk met die van Nederland.
Slechter voor de gezondheid

Goedkope sigaretten kunnen bovendien nog slechter zijn voor de gezondheid, omdat er meer vulstoffen worden gebruikt, zoals teer en andere schadelijke stofjes, in de tabak. Zo kan het zijn dat er meer troep en minder tabak in een sigaret zit, met alle schadelijke gevolgen van dien. De sigaretten die in Nederland worden verkocht hebben nog enigszins een keuring ondergaan. Vindt u gewone sigaretten te duur en heeft u geen zin om op zoek te gaan naar goedkope sigaretten? Dan is de e-sigaret een perfect alternatief voor u. Helaas bestaan er ook geen gezonde sigaretten.

E-sigaret op termijn goedkoper

De aanschafkosten voor een starterset voor een elektrische sigaret varieert tussen de €20,00 en €100,00 maar daar zit dan ook alles bij, wat er nodig is om van een e-sigaret te kunnen genieten. Zo zitten er vaak twee of meerdere mondstukjes in, een of meerdere flaconnetjes e-liquid en natuurlijk de e-sigaret met oplader. Vanaf €3,00 zijn de verschillende navullingen te koop, uiteraard ook zonder nicotine! Dus voor de stopper is het mogelijk om via een e-sigaret de nicotine behoefte af te bouwen en bent u op termijn goedkoper uit en het is minder schadelijk voor uw gezondheid. Wel moet gezegd worden dat de e-sigaret niet gezond is.

6 gedachten over “Goedkope sigaretten

 1. Is het mogelijk marlboro online te bestellen uit China of Hong Kong en in Nederland te laten bezorgen?

  1. Nee, dat is verboden vanwege accijns, beleidsregels accijnswetgeving.

 2. De e-sigaret is slecht voor je gezondheid, dat klopt. Echter alle longziektes worden veroorzaakt door de slechte luchtkwaliteit. Met name fijnstof 0.10 , 0.25. deze blijven hangen in de longen. Wat met roken in de longen komt, kan het lichaam tijdens de slaap helemaal verwerken. Kijk ook naar de ziektegevallen rondom Tata Steel, geen enkele ziekte is aan roken van een sigaret gekoppeld. E.e.a. n.a.v. les op Hogeschool Verkeerstechniek.

  1. De prijsverhoging treft de laagstbetaalden,
   Vaak ook de psychiatrische patienten. Deze zijn ziek en zitten vaak in de bijstand!!!

   1. Helemaal mee eens. Verhoudingsgewijs zijn het vooral mensen met een laag inkomen die roken. Deze mensen hebben al moeite rond te komen en worden door deze maatregel nog meer de armoede ingedrukt. Er is reden dat deze groep meer rookt dan mensen met een hoog inkomen. Doe daar wat aan i.p.v. het voor hen nog moeilijker te maken het eind van de maand te halen. Dit is echt politiek bedrijven via cijfers in een excel sheet. Schandalig!

    1. Als die nu stoppen houden ze dus bakken met geld over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *