Sigarettenprijzen

De prijs (accijns) van sigaretten, shag, sigaren en waterpijp tabak gaat elk jaar omhoog. Europa is het duurst met sigaretten. Binnen Europa is Ierland, Noorwegen en Verenigd Koninkrijk het duurst, namelijk meer dan 10 euro per pakje. Australië is het duurste land ter wereld voor sigaretten en zijn de kosten meer dan 18 euro per pakje.

Het is de bedoeling van de overheid om roken zo onaantrekkelijk mogelijk te maken door zieke mensen of andere narigheden af te beelden op rookgerei. De overheid verdient daarentegen ook heel veel geld door accijns te heffen op tabakswaren. Veruit het overgrote deel komt in de staatskas terecht.

Sigarettenprijs Duitsland

Tegenwoordig loont het niet om speciaal naar Duitsland te rijden voor goedkope sigaretten want de prijzen zijn nagenoeg gelijk met de sigarettenprijs in Nederland. Duitsland heeft nog wel een paar eigen merken welke iets goedkoper zijn maar om er speciaal voor heen te rijden heeft geen zin.

Sigarettenprijs België

Sigaretten kopen in België loont ook niet en zijn de brandstofkosten duurder dan het voordeel dat u kunt behalen.

Sigaretten prijs Buitenland
Buiten Europa zijn sigaretten erg goedkoop te krijgen. Landen als India en China is een opkomende markt voor sigarettengebruik.

Goedkoopste landen voor sigaretten
Oekraïne circa €1,20
Moldavië circa €1,33
Rusland circa €1,90
Macedonië circa €2,00
Albanië circa €2,45
Servië circa €2,75
Bosnië & Herzegovina circa €2,70
Montenegro circa €2,95
Bulgarije circa €2,95
Litouwen circa €3,75