Waterpijp

Het is een eeuwenoud gebruik uit India, maar geperfectioneerd in Egypte en Turkije: de waterpijp. Het roken van een waterpijp is door de jaren veranderd.

Waterpijp: een rijke geschiedenis

Het roken van de waterpijp (ook wel hookah genoemd) kent een zeer rijke geschiedenis. De eerste waterpijpen stammen uit India, maar door ontdekkingsreizigers verspreidde het gebruik ervan al snel door het Midden-Oosten. Het komt voor in veel schilderijen uit die tijd, maar ook in verhalen staat de waterpijp vaak centraal. Hoewel de pijp uit India afkomstig is, hebben de Turken en Egyptenaren het rookmiddel geperfectioneerd qua design en de manier van roken. Tot op de dag van vandaag worden de waterpijpen daar met de hand gemaakt, volgens traditionele principes. De echte liefhebber van een waterpijp zegt dan ook dat een echt goede waterpijp afkomstig is uit Turkije of Egypte.
Waterpijp

Hookah: tabak en andere smaken
Het gebruik van een waterpijp is vooral populair omdat het roken ervan gedeeld kan worden met elkaar, maar ook omdat er een ruime keuze is aan smaken tabak. Echte klassiekers zijn appel, bosbessen en druiventabak. Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende smaken verkrijgbaar, zoals kersen, aardbei, meloen, bubble gum en zelfs cola met citroen. Het is ook leuk om met smaken te experimenteren en deze met elkaar te mengen tot een eigen smaakcocktail. Toch is enige waarschuwing geboden: waterpijptabak bevat namelijk gewoon teer en nicotine. Het feit dat het tabak over water wordt gerookt in een waterpijp, doet niets af aan de schadelijke gevolgen van het roken van tabak. Sterker nog, bij de waterpijp krijgt u meer schadelijke stoffen en nicotine binnen dan van een reguliere sigaret. Tegenwoordig kunt u ook een Shisha pen kopen met verschillende waterpijp tabak smaken zoals tabak, menthol, aardbei, banaan, watermeloen en dergelijke.

Revolutie in het roken van een waterpijp
Daarom zijn veel fabrikanten van tabak voor de waterpijp aan het zoeken naar alternatieven, zodat men wel van de waterpijp kan blijven genieten, zonder de schadelijke of verslavende effecten van reguliere tabak. Het is mogelijk om tabaksvrij te roken, door middel van speciale stoomsteentjes, parel en vloeistoffen bijvoorbeeld. Deze bevatten net zo veel smaak, geven veel rook, want dat heeft een roker van een waterpijp graag, maar bevatten geen nicotine, teer en dergelijke. Het is immers geen tabak. Bovendien wordt er alleen waterdamp in en uitgeademd. Wanneer men op deze manier van een waterpijp geniet, dan is het minder schadelijk voor de gezondheid. Of het helemaal onschadelijk is, dat is niet bewezen en moet u ervan uitgaan dat het ongezond is.

De laatste jaren zijn de glazen waterpijpen populair vanwege het design en grote. Meestal zijn deze kleiner dan de traditionele waterpijp en makkelijk voor onderweg. Het schoonmaken van een waterpijp gebeurd meestal met heet water en een stofvrije droge katoenendoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *