Stoptober

Stoptober: 28 dagen niet roken
Stoptober
Stoptober wordt al een aantal jaren georganiseerd in de maand oktober. Het houdt in dat deelnemers de belofte doen 28 dagen niet te roken. Dat kan heel wat zijn als roker zijnde. Maar men is niet alleen tijdens deze stoppoging. Voor Stoptober geeft men zich op via de speciale website Stoptober.nl of de bijbehorende facebookpagina. Door uzelf op te geven wordt de belofte zichtbaar en worden er allerlei lotgenoten gevonden die samen met elkaar deze uitdaging aangaan. En dat is fijn, want stoppen met roken kan best een uitdaging zijn.

Het Trimbosinstituut

Stoptober bestaat sinds 2012 in Engeland en wordt sinds 2014 met succes in Nederland ingezet. Een van de initiatiefnemers voor de Nederlandse tak van Stoptober is het Trimbosinstituut. Dit instituut zet zich in voor een rookvrije samenleving en biedt hulpmiddelen aan, waaronder therapie, om te stoppen met roken. Ook bieden ze voorlichting over wat roken met het lichaam doet en welke voordelen het heeft om te stoppen. Door aan te geven dat niemand alleen hoeft te stoppen, wordt het stoppen een stuk gemakkelijker.

Inschrijven vanaf september

Zo half september ieder jaar gaat de website van Stoptober weer helemaal live. Het is dan mogelijk om in te schrijven met de uitdaging, verschillende informatie op te vragen of te downloaden en natuurlijk aan te geven op social media dat men meedoet met Stoptober. Vervolgens is het mogelijk om in contact te komen met andere stoppers via de Stoptober Facebook pagina. Hier kunnen stoppers elkaar motiveren, tips geven en door moeilijke momenten heen helpen. Ook het team van Stoptober geeft tips, hulp en motivatie om door te gaan – ook na de 28 dagen van Stoptober. Overigens worden ook niet-rokers opgeroepen om op positieve wijze de stoppers te helpen met stoppen.

Stoptober app

Maar er is meer om de stopper te ondersteunen en te helpen om een stopper te blijven: de Stoptober app. In deze app zijn allerlei tips en andere functies opgenomen om te ondersteunen bij het stoppen met roken. Uiteraard op de positieve manier die we van de mensen achter Stoptober gewend zijn. De app werkt ook als een soort dagboek en het stelt de gebruiker in staat sneller op de website of de Facebook pagina te komen. Ga ook de uitdaging aan en ervaar hoe snel het lichaam went aan niet-roken, namelijk in 28 dagen tijd. Lukt het om 28 dagen niet te roken, dan is de stoppoging een succes, aldus de organisators van Stoptober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *