Rooklucht verwijderen

Tips voor rooklucht verwijderen. Wie stopt met roken, wil het liefst zo min mogelijk herinnerd worden aan het roken zelf – dit helpt bij het stoppen met roken. Bovendien ruikt men pas de rooklucht als er een tijdje niet gerookt is. Maak de auto, het huis of de kleding rooklucht vrij met deze tips. Overigens is het ook fijn om voertuig en woning rooklucht vrij te maken als u van plan bent deze te verkopen of gewoon voor de medegebruikers of huisgenoten.

Azijn

Het is bekend dat azijn penetrante luchtjes uit een woning kan verwijderen. Zet schaaltjes met onverdunde azijn verdeeld door de kamers in huis of plaats een schaaltje in een stilstaande auto en lucht het vertrek of de auto goed door. Gordijnen, de bank, autostoffering, beddengoed en meer kan ook met verdund azijn afgenomen worden om zo de rooklucht (en eventuele nicotineaanslag) te verwijderen. Ook kleding kan met een scheutje azijn gewassen worden. Het is daarbij belangrijk dat de kleren op handwasprogramma worden gewassen en vervolgens nog een paar malen goed nagespoeld met bijvoorbeeld een fijne wasverzachter om de azijngeur te verwijderen.

Wierook & luchtverfrissers

Een snelle oplossing om een rooklucht te verwijderen is met behulp van wierook of luchtverfrissers. Wierook trekt de tabaksgeur naar zich toe en maskeert deze door het te vervangen met een andere geur, die van wierook al dan niet voorzien van een heerlijk parfum. Luchtverfrissers in de auto of in de woning doen dit ook. Er zijn zelfs speciale anti-tabaksluchtverfrissers die de tabakslucht verwijderen en maskeren met een andere geur.

Stomerij

Een rooklucht verwijderen uit kleding is iets lastiger dan uit woonstoffen, zoals de bank en de gordijnen. Hoewel kleding ook met een scheutje azijn gewassen kan worden, ruikt dit later niet zo lekker bij het dragen. Een rooklucht verwijderen uit kleren is daarom veel gemakkelijker gedaan bij de stomerij. Heeft u zelf een handstoomapparaat dan kunt u dit ook thuis doen. Stoom bestaat eigenlijk alleen uit water. In de vorm van warme stoom zijn deze druppeltjes heel klein, maar zeer goed in het aan zich hechten van vuil en vervelende luchtjes. Overigens is het stomen van meubelstoffen en gordijnen ook een aanrader om te doen in combinatie met een scheutje, verdunde azijn – mits het stoomapparaat hiervoor geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *