Roken op Schiphol

Roken of dampen kan alleen buiten op het Jan Dellaertplein, het grote plein voor Schiphol Plaza. Je mag daar roken op de daarvoor aangewezen locaties.

Verouderde informatie
Roken op Schiphol? Op vakantie met het vliegtuig kan voor een roker vervelend zijn. In het vliegtuig en op de meeste luchthavens mag immers niet meer gerookt worden. Mag men nog wel roken op Schiphol? Wilt u de e sigaret meenemen in het vliegtuig kan maar zal aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Roken op Schiphol mag dat?
Nee, luidt het antwoord op die vraag, men mag niet meer sinds Mei 2020 roken op Schiphol. Rookzones zijn opgeheven en mag nergens meer gerookt worden op Schiphol airport. Op de Nederlandse luchthaven waren verschillende rookruimtes ingericht waar rokers voor de vlucht of tijdens een overstapperiode een sigaretje mogen opsteken. Dit was dan in een bar of restaurant waar de rookruimte bij hoort. Door de bordjes ‘rookruimte’ te volgen, waren ze gemakkelijk te vinden. Ook buiten mag er geen sigaretje meer worden opgestoken. Let wel: u kunt een boete krijgen als u dit toch doet. Reken er maar op dat de Douane hierop controleert. De rookzones op Schiphol Plaza zijn permanent gesloten.

Tax free sigaretten kopen op schiphol
Staat men een lange vlucht te wachten en breekt het zweet uit bij de gedachte dat er niet gerookt mag worden in het vliegtuig? Geen probleem. Tijdens de vlucht mag men geen gebruik maken van een e-sigaret maar in de taxfree winkels zijn wel verschillende e-sigaretten verkrijgbaar. Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of zuigtabletten met therapeutische nicotine zijn achter de douane bij de taxfree winkels eveneens te koop. Dat maakt het toch iets minder stressvol om op vakantie te gaan als u gaat vliegen.

Rookverbod in openbare ruimtes
Schiphol is een grote hal, er zijn veel winkeltjes, er grenst een station aan en er zijn diverse restaurants te vinden. Het wordt dagelijks door duizenden mensen gebruikt. Het is een van de meest drukbezochte openbare ruimtes van Nederland. En in Nederland is het nu eenmaal verboden om te roken in een openbare ruimte. Om rokers tegemoet te komen, waren er dus speciale rookruimtes ingericht met asbakken en afzuigers. Dit is gedaan om niet-rokers en vooral kinderen niet tot last te zijn maar ook deze rookruimtes zijn nu permanent gesloten.

Roken achter de douane
Voor het douanegebied waren er speciale rookruimtes ingericht, maar als men een lange reis gaat maken is inchecken en op tijd door de douane gaan een must. En dan? Reizen is best stressvol en als men dan ook nog eens niet mag roken omdat de luchthaven een openbare ruimte is, kan dat veel stress opleveren. Haal diep adem en weet dat rondom de gates geen rookzones en rookruimtes zijn ingericht. Op de plattegrond van Schiphol en in de bewegwijzering kunt u dan ook geen rookzones meer vinden omdat heel Schiphol rookvrij is.

18 gedachten over “Roken op Schiphol

 1. Omg ik lees dit allemaal ik ga 3 mei vliegen 10.5 uur ik zie mijn geest al kruipen
  Heb al geen zin meer om te gaan vliegen

 2. Mooi 3 uur voor de vlucht in-gechecked, nog een sigaretje voor de 13uur durende vlucht? Neen, niet op Schiphol. Verplicht dan maar meer dan 16u zonder sigaret. Een pakje kost 10€, maar mag het nergens oproken. Fijne luchthaven, groetjes van de gefrustreerde Belg.

 3. Het is echt te betuttelend! Schiphol houdt geen rekening met verstokte rokers die zijn opgegroeid in een land waar roken overal was toegestaan! Schandalig dat er verwacht wordt dat die rokers maar zonder sigaret de lange wachttijden van 3 uur voor de reis, moeten doorstaan! Zelfs in een “rookvrij” Nieuw Zeeland hebben ze een rookruimte op de airport.

 4. Schiphol is knettergek!! Pest gedrag is het met het vingertje wijzen naar andere kijk eens hoe goed wij zijn. Verschrikkelijk laat iedereen in zijn waarde. Wat is het volgende drank? Dat is Namelijke net zo slecht voor je!!! Alle barren dicht op schiphol??

  1. Inderdaad daar sta je dan. Veels te vroeg ingechecked want Nederland he. Nou dan maar een sigaretje roken. NOT! What the f…. het is december 2023. Nog geprobeerd zo’n lekker vies rookhok op te zoeken. Best wel waardeloos eigenlijk en waarom? Moet ik me nu gaan gedragen als een kleuter? Wat een totale onzin dit zeg. Ze zijn de boel ook aan het verbouwen. Nou de gezelligheid straalt er van af. Echt allemaal ruk dit hele schiphol. Die tuthola van de brillenverkoop heeft er wel zin in om mij een poot uit te draaien.
   Denk dat het hele schiphol nu zo in elkaar steekt. Lekker de boel oplichten en die reizigers komen toch wel. Wat een Nederlandse anti-reclame is dit zeg bah!
   O ja ze zijn aan het verbouwen, overal zie je luchtbuizen hangen. Ze kunnen makkelijk een rookruimte bouwen die sterk genoeg zijn qua ventilatie, zodat iedereen erin geen last van de rook heeft.
   Maar nee……Nou ongeloofelijk! Wat een waardeloze janboel hier zeg.

 5. Alles door die burgelijke regering, niet meer roken. Discrimeerend. Woon in las palmas en roken kan op het terras Nederland. NL schaam je!

 6. Echt waardeloos. De zeurpieten winnen hier. Een rookruimte heeft niemand last van, maar schijnbaar vindt men toch weer een reden de roker te discrimineren. Kunnen we kleine kinderen ook verbieden? Die huilen zo veel en zijn druk. En misschien alcohol ook, zit zo’n luchtje aan en dronken mensen zijn vervelend. En doe al die schreeuwend dure winkels ook maar weg, het riekt naar oplichting en discriminatie voor de minder bedeelden. Wat een vreselijk betuttelend en scheefdenkend land is dit aan het worden. Alleen nog plek voor de quasi wereldverbeteraar….

 7. Naar en raar landje geworden. Roken in de ban maar wel “progressief” en vooral hypocriet als het op blowen aankomt, wat roken met extra inhoud is.

 8. Mag je buiten nog wel roken??

 9. Dit is pestbeleid van de regering. Op elk vliegveld ter wereld (behalve Schiphol) mag je op bepaalde plekken roken.
  Dit stinkt.

 10. Mag een wegwerp e sigaret wel?

 11. Vlieg naar je bestemming buiten Europa vana Schiphol maar via een andere Europees vliegveld waar je wel gewoon kunt roken. Dit is echt pesten en bullebakken vooral dat van die parkeer garages is bizar het is daar vol met uitlaatgassen en fijnstof. De laatste jaren heeft de overheid echt een anti pest beleid ingezet tegen van alles en nog wat en iedereen behalve rokers want iedereen mag die pakken want als je niet rookt dan ben je nooit ziek en leef je voor altijd. Ik vind het niet zo gek dat sommige rokers vaak ziek zijn dat is namelijk niet zo gek als je als een hond in regen wind en koude wordt gezet omdat je niet eens meer afgeschermde rokersruimtes mag hebben. Ze willen zo genaamd rokers uit het zich, nou daar is een afgesloten rookruimte een mooie oplossing voor maar nee wat doen ze? ze zetten rokers lekker buiten in de koude op plaatse waar iedereen lekker warm binnen door het raam naar hen kan kijken en uitlachen en lekker pesten!

 12. Mag men buiten nog sigaretten roken als je op je Vlucht wacht en kan je nog sigaretten kopen om mee te nemen op de vlucht naar bestemming?

 13. Dan moeten we maar aan de drank

 14. Dat is echt balen zeg, je zit met stress en je moet 3,5 uur vliegen en je mag niet meer roken, pfff houd ik niet vol denk ik :(

 15. Worden de rookruimtes op Schiphol ook verboden per 1 april 2020?

  1. Klopt, Schiphol is vanaf mei 2020 geheel rookvrij.

   1. We mogen ook niks meer. 130 rijden? Ho maar. Beetje grillen? Nee nee. En nu ook nog de sigaret die in de ban wordt gedaan. Ik ben een tevreden roker en vind dit beleid achterlijk. Als ik lekker een beetje stoom wil uitblazen, wie houdt me dan tegen. We mogen wel de hele godganse dag een beetje onze rotte adem verspreiden, maar een beetje stoom? Ja, ho maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *