Roken op Schiphol

Roken op Schiphol? Op vakantie met het vliegtuig kan voor een roker vervelend zijn. In het vliegtuig en op de meeste luchthavens mag immers niet meer gerookt worden. Mag men nog wel roken op Schiphol? Wilt u de e sigaret meenemen in het vliegtuig kan maar zal aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Roken op Schiphol mag dat?
Nee, luidt het antwoord op die vraag, men mag niet meer sinds Mei 2020 roken op Schiphol. Rookzones zijn opgeheven en mag nergens meer gerookt worden op Schiphol airport. Op de Nederlandse luchthaven waren verschillende rookruimtes ingericht waar rokers voor de vlucht of tijdens een overstapperiode een sigaretje mogen opsteken. Dit was dan in een bar of restaurant waar de rookruimte bij hoort. Door de bordjes ‘rookruimte’ te volgen, waren ze gemakkelijk te vinden. Ook buiten mag er geen sigaretje meer worden opgestoken. Let wel: u kunt een boete krijgen als u dit toch doet. Reken er maar op dat de Douane hierop controleert. De rookzones op Schiphol Plaza zijn permanent gesloten.

Tax free sigaretten kopen op schiphol
Staat men een lange vlucht te wachten en breekt het zweet uit bij de gedachte dat er niet gerookt mag worden in het vliegtuig? Geen probleem. Tijdens de vlucht mag men geen gebruik maken van een e-sigaret maar in de taxfree winkels zijn wel verschillende e-sigaretten verkrijgbaar. Nicotinepleisters, nicotinekauwgom of zuigtabletten met therapeutische nicotine zijn achter de douane bij de taxfree winkels eveneens te koop. Dat maakt het toch iets minder stressvol om op vakantie te gaan als u gaat vliegen.

Rookverbod in openbare ruimtes
Schiphol is een grote hal, er zijn veel winkeltjes, er grenst een station aan en er zijn diverse restaurants te vinden. Het wordt dagelijks door duizenden mensen gebruikt. Het is een van de meest drukbezochte openbare ruimtes van Nederland. En in Nederland is het nu eenmaal verboden om te roken in een openbare ruimte. Om rokers tegemoet te komen, waren er dus speciale rookruimtes ingericht met asbakken en afzuigers. Dit is gedaan om niet-rokers en vooral kinderen niet tot last te zijn maar ook deze rookruimtes zijn nu permanent gesloten.

Roken achter de douane
Voor het douanegebied waren er speciale rookruimtes ingericht, maar als men een lange reis gaat maken is inchecken en op tijd door de douane gaan een must. En dan? Reizen is best stressvol en als men dan ook nog eens niet mag roken omdat de luchthaven een openbare ruimte is, kan dat veel stress opleveren. Haal diep adem en weet dat rondom de gates geen rookzones en rookruimtes zijn ingericht. Op de plattegrond van Schiphol en in de bewegwijzering kunt u dan ook geen rookzones meer vinden omdat heel Schiphol rookvrij is.

Naar de Startersets →

8 gedachten over “Roken op Schiphol

 1. Dit is pestbeleid van de regering. Op elk vliegveld ter wereld (behalve Schiphol) mag je op bepaalde plekken roken.
  Dit stinkt.

 2. Mag een wegwerp e sigaret wel?

 3. Vlieg naar je bestemming buiten Europa vana Schiphol maar via een andere Europees vliegveld waar je wel gewoon kunt roken. Dit is echt pesten en bullebakken vooral dat van die parkeer garages is bizar het is daar vol met uitlaatgassen en fijnstof. De laatste jaren heeft de overheid echt een anti pest beleid ingezet tegen van alles en nog wat en iedereen behalve rokers want iedereen mag die pakken want als je niet rookt dan ben je nooit ziek en leef je voor altijd. Ik vind het niet zo gek dat sommige rokers vaak ziek zijn dat is namelijk niet zo gek als je als een hond in regen wind en koude wordt gezet omdat je niet eens meer afgeschermde rokersruimtes mag hebben. Ze willen zo genaamd rokers uit het zich, nou daar is een afgesloten rookruimte een mooie oplossing voor maar nee wat doen ze? ze zetten rokers lekker buiten in de koude op plaatse waar iedereen lekker warm binnen door het raam naar hen kan kijken en uitlachen en lekker pesten!

 4. Mag men buiten nog sigaretten roken als je op je Vlucht wacht en kan je nog sigaretten kopen om mee te nemen op de vlucht naar bestemming?

 5. Dan moeten we maar aan de drank

 6. Dat is echt balen zeg, je zit met stress en je moet 3,5 uur vliegen en je mag niet meer roken, pfff houd ik niet vol denk ik :(

 7. Worden de rookruimtes op Schiphol ook verboden per 1 april 2020?

  1. Klopt, Schiphol is vanaf mei 2020 geheel rookvrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *