Roken en afvallen

Roken en afvallen is een heel normaal fenomeen, omdat roken de stofwisseling versnelt. Stoppen met roken en afvallen is daarom vaak iets lastiger om te doen.

Roken en afvallen: waarom gebeurt dit?

Wanneer men begint met roken, dan valt het heel snel op: het lichaam verliest gewicht. Roken en afvallen is een heel normaal fenomeen, maar natuurlijk geen reden om te beginnen met roken. Maar waarom gebeurt dit eigenlijk? Het antwoord is simpel: de nicotine in de tabak veroorzaakt het fenomeen roken en afvallen. Door de nicotine neemt niet alleen de eetlust af, het versnelt de stofwisseling. Hierdoor wordt alles wat men eet sneller door het lichaam verwerkt. Daarom gaan roken en snel afvallen hand in hand. Belangrijk is om na te gaan welk dieet bij u past al dan niet in combinatie met roken. Tegenwoordig zijn er ernorm veel dieten en zal hier van wel iets tussenzitten wat u aanspreekt.
roken en afvallen

Stoppen met roken en afvallen

Het effect van roken en afvallen houdt net zo lang aan, als dat er gerookt wordt. Zodra men stopt met roken, wordt dat best snel opgemerkt door het lichaam. Stoppen met roken betekent namelijk dat het lichaam geen nicotine meer krijgt. Hierdoor zal het effect van roken en afvallen snel afnemen, waardoor het overgaat in gestopt en langzaam aankomen. Dit komt doordat tijdens het roken de stofwisseling werd versnelt en deze na het stoppen met roken weer teruggaat naar de normale snelheid. Ook neemt de eetlust toe. Aankomen na het stoppen met roken is daarom heel normaal en komt vaak voor. Wanneer u toch gaat stoppen met roken kunt u gelijk gezonder gaan eten.

Stoppen met roken en afvallen: tips

Heeft u besloten om te stoppen met roken, hou er dan rekening mee dat het normaal is dat u wat aankomt. Gebruikt u bij het stoppen hulpmiddelen met therapeutische nicotine, dan kunt u het aankomen een beetje uitstellen. Dit komt omdat het lichaam nog steeds nicotine krijgen. Hierdoor ontstaat hetzelfde effect van roken en afvallen, maar dan zonder tabak. Zorg er ondertussen voor dat u niet teveel gaat eten of snoepen en start met meer te bewegen.

1 gedachte over “Roken en afvallen

  1. Na 1,5 jaar bijna 15 kg aangekomen. Ik heb het benauwd en ben continue zonder succes op dieet.
    Ik ga bewust weer roken, niets is zo erg dan obesitas en bewegen kon ik daarvoor al niet met mijn 3 hernia’s.
    Jullie hebben geen flauw benul waar je over praat, gezond eten vult niet en persoonlijk vind ik het vies> net als mijn varkenslijf.
    Alleen nicotine houdt mij slank, ik leef liever 10 of 20 jaar korter zonder overgewicht, dan dat ik nog langer zo door het leven moet gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *