Liquid calculator

Welkom bij de liquid calculator. Bereken online de gewenste smaak- en nicotinesterkte.

Hoeveelheid

Hoeveelheid gewenste liquid ml
Gewenste nicotine sterkte mg
Nicotine booster (e-base) mg/ml
Hoeveelheid aroma %
 


Het recept

Base / smaakloos 85 ml
Nicotine sterkte 20 mg/ml 15 ml
Aroma 0 ml


De online liquid calculator is zonder garantie.

E-Base / Smaakloze liquid
Nicotine mag alleen in 10 ml flesjes zitten van de wetgever.
10 ml e-base tot 20 mg nicotine

Aroma’s voor op smaak maken
Zie de smaak aroma’s (DIY) om zelf e liquid te mixen.

Liquid steepen?
Ga dan naar Liquid steepen pagina

Zelf e liquid maken

Het zelf maken van e liquid met een e-base en aroma is relatief eenvoudig. De basisingrediënten zelf maken raden wij ten zeerste af om verschillende gezondheidsredenen.

Zelf e liquid maken zou op lange termijn wat goedkoper kunnen zijn maar in de praktijk wijst dit meestal niet uit. Vaak is het uittesten en uitproberen waardoor u liquid moet weggooien omdat het simpelweg niet lekker is of de coil van uw eigen gebrouwen liquid niet goed verwerkt waardoor u de coil niet meer kunt gebruiken.

E-Liquid recepten
Wanneer u een basis e-base neemt met aroma dan is meestal zo’n 10% tot 20% aroma benodigd. Gebruik de e-liquid calculator hierboven om ook de gewenste nicotinegehalte te krijgen wanneer u gaat mixen. Zelf e liquid mixen is niet moeilijk maar vereist wel enige kennis van zaken. Zelf e-liquid maken startpakket kunt u vinden op Shake & Vape pagina.

E-Liquid mixen
Verschillende e liquid met elkaar mixen kan prima wanneer het van hetzelfde merk is. Dampers doen regelmatig enkele druppels menthol liquid in tabak liquid of fruit liquid. Damp vloeistof mengen is niet ingewikkeld en is het een kwestie van smaak.