GGZ

Stoppen met roken kan geestelijke stabiliteit geven en helpen bij het verminderen van psychische problemen. Daarvoor kunt u terecht bij punten van het GGZ.

GGZ: Geestelijke Gezondheidszorg

Veel mensen in Nederland kampen met psychische problemen in variërende gradaties. GGZ is een organisatie gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg en behandelen jaarlijks 40.000 cliënten met uiteenlopende problemen. GGZ heeft overigens afdelingen in Flevoland, Gooi & Vechtstreek, Oostelijk Utrecht en Veluwe & Veluwe Vallei. U kunt dus altijd wel ergens terecht als u geestelijke gezondheidszorg nodig hebt. Meestal wordt een cliënt aan de GGZ doorverwezen door de huisarts.
GGZ

Iedereen is welkom bij GGZ

Wat het probleem ook is, iedereen is altijd welkom bij GGZ. Iedere situatie en ieder persoon is uniek. Daarom heeft GGZ een breed en zeer toegankelijk behandelaanbod. Het behandelplan wordt altijd op de cliënt toegespitst, zodat de methode altijd vruchten zal afwerpen. Bij GGZ is een ieder in goede handen. Ook wanneer men wil stoppen met roken. Wist u dat roken psychische stoornissen kan verergeren? En juist dat stoppen met roken het hoofd een stuk rustiger maakt?

GGZ: stoppen met roken goed voor het humeur

Maar liefst 26 verschillende onderzoeken hebben het uitgewezen en GGZ kan het ondersteunen: stoppen met roken is goed het humeur. Maar ook voor de algehele geestelijke gezondheid. Hoewel de periode van ontwenning veel stress en nervositeit kan opleveren (en dus geestelijke instabiliteit) , zal uiteindelijk het resultaat zijn dat iemand zich veel rustiger en minder stressvol voelt. Volgens GGZ komt dat doordat rokers constant met stresspieken te maken hebben (het lichaam schreeuwt nu eenmaal om nicotine) totdat de volgende sigaret is opgestoken. Eenmaal gestopt nemen die stresspieken af, waardoor de hersenen tot rust komen. En dat is zeer bevorderlijk voor de geestelijke gezondheid.

Hulp van GGZ

Uiteraard kan iedereen op hulp rekenen van GGZ als het gaat om stoppen met roken in combinatie met de verbetering van de geestelijke gezondheid. Kijk eens op de website GGZ Nederland of vraag naar extra informatie bij uw huisarts. In ieder geval kan het GGZ zeker aanraden om te stoppen met roken ter bevordering van de geestelijke gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *