Alliantie Nederland rookvrij

Alliantie Nederland Rookvrij is een samenwerkingsverband tussen verschillende gezondheidsorganisaties. Samen werken zij aan een rookvrije toekomst.

Alliantie Nederland Rookvrij voor een rookvrij Nederland

De Alliantie Nederland Rookvrij bestaat uit een groot aantal vooraanstaande samenwerkende gezondheidsorganisaties, zoals KWF Kankerbestrijding, het Diabetesfonds, Hersenstichting Nederland, Smoke Free stoppen met roken Coaching, Longfonds en Voedingscentrum – om maar een paar fondsen te noemen. Het doel is simpel: Nederland voor de toekomst helemaal rookvrij te maken. Zo pleiten ze voor betere voorlichting over roken en tabak, maar ook voor rookvrije horeca en meer. De Alliantie Nederland Rookvrij lobbyt daarnaast ook voor hogere accijnzen op sigaretten, zodat jongeren ontmoedigt worden om te beginnen met roken. Verder werkt Alliantie Nederland Rookvrij aan een ontmoedigingsbeleid.

Alliantie Nederland Rookvrij helpt

Maar natuurlijk doet de Alliantie Nederland Rookvrij meer dan alleen ontmoedigen en voorlichting geven. De Alliantie Nederland Rookvrij helpt ook mee met het financieren van ‘Stoppen met roken’-programma’s door heel Nederland. Want men kan het roken wel overal verbieden en ontmoedigen, de Alliantie Nederland Rookvrij vindt het vooral heel belangrijk dat mensen op een goede manier kunnen stoppen en dat deze stoppoging dan ook succesvol is voor een leven lang rookvrij leven. Maar ook overgaan op een elektrische sigaret, waarbij geen tabak wordt ingeademd.

Alliantie Nederland Rookvrij & gezondheid

Op de website Alliantie Nederland Rookvrij kan iedereen meer lezen over de doelstellingen van Alliantie Nederland Rookvrij en wat roken met het lichaam doet. Naast voorlichting vindt u er verschillende methodes om succesvol te kunnen stoppen met roken en de mogelijkheden om het stoppen vergoedt te krijgen van de verzekering.

Samen sterk dankzij Alliantie Nederland Rookvrij

De Alliantie Nederland Rookvrij komt vaak samen om zo te bespreken wat er veranderd moet worden. Ook kijkt de Alliantie Nederland Rookvrij naar hoe ver zij inmiddels zijn gekomen en wat er nog gedaan moet worden om meer Nederlanders een rookvrij leven te geven. Maar daar houdt Alliantie Nederland Rookvrij niet op, want ze werken ook aan een lobby binnen de EU om nog meer mensen bewust te maken van de schadelijke effecten roken voor uzelf als voor uw omgeving.

Alliantie Nederland rookvrij is niet betrokken geweest bij het samenstellen van deze tekst en heeft geen bijdrage hierin geleverd.

1 gedachte over “Alliantie Nederland rookvrij

  1. “Samen sterk”. Hahaha. Des te ongelooflijker om de samenwerking met de longartsen Kanter en Dekker eenzijdig op te zeggen! Ook na de uitleg van voorzitter Italianer begrijp ik het nog steeds niet. De tabaksindustrie kan wat mij betreft niet hard genoeg aangepakt worden. Deze dames staan op de barricades. Jullie zouden ze op handen moeten dragen. Schame on you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *