Therapie

Stoppen met roken valt niet voor iedereen even gemakkelijk. Waar de een fluitend stopt, heeft de ander hulp nodig. Bijvoorbeeld in de vorm van verschillende soorten therapieën.

Verschillende soorten therapie

Er zijn natuurlijk verschillende soorten therapieën die men kan volgen. Zo zijn er praatgroepen, waar men onder leiding van een therapeut ervaringen, problemen en oplossingen kan uitwisselen. Deze vorm van therapie is vooral fijn voor mensen die graag persoonlijke steun krijgen en een klankbord nodig hebben. Bijvoorbeeld doordat er geen thuisfront is, die kan ondersteunen. Het nadeel van deze vorm is dat men vaak naar zo een groep of sessie toe moet. Dit kost natuurlijk tijd. Toch helpt therapie op deze manier erg goed.

Therapie met therapeutische nicotine

Een andere vorm van therapie die kan helpen bij het stoppen met roken is het gebruiken van zogeheten therapeutische therapie. Tijdens het stoppen met roken is de vraag van het lichaam naar nicotine een van de moeilijkste dingen om in bedwang te houden. De vraag kan gestild worden door middel van nicotinepleisters, kauwgom of zuigtabletten. Dit worden ook wel nicotinevervangers genoemd, maar die naam is niet geheel juist: het vervangt de tabak, maar geeft nog wel nicotine af. Bij deze vorm is het heel belangrijk dat men de gebruiksaanwijzing van de gekozen vorm van therapie goed opvolgt. Zo kan de therapie namelijk het beste zijn werk doen en is de kans dat men ook gestopt blijft veel groter.

Therapie met lasers of hypnose

Maar er zijn nog veel meer en andere vormen van therapieën. Zo heeft de een baat bij de therapie geboden in hulpboeken, terwijl een ander een hypnotherapeut raadpleegt. Zie hier meer informatie over hypnose. Ook zeer populair is lasertherapie. Dit is een vorm van acupunctuur, maar dan met lasers. Door bepaalde drukpunten te stimuleren, maakt het lichaam extra endorfine aan, een stofje die een gelukkig gevoel geeft. Hierdoor wordt de trek in een sigaret minder, maar kan men ook de ontwenningsverschijnselen veel beter aan.

Therapie helpt

Wat voor een soort therapie u kiest, er is altijd een vorm die het beste bij u en uw leven past. Weet wel dat verschillende therapieën kan helpen te slagen in het stoppen met roken en dat de verschillende methodes zeker al hun vruchten hebben afgeworpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *