Tabex

Tabex schijnt het nieuwe wondermiddel te zijn bij stoppen met roken. De werkzame stof cystisine vermindert het nicotineverlangen. Tabex is vrij verkrijgbaar.

Tabex: het nieuwe wondermiddel

Stoppen met roken is niet voor iedereen even makkelijk. Terwijl de een fluitend de laatste sigaret uitdrukt, breekt bij de ander het zweet al uit wanneer een geplande stopdatum in zicht komt. Voor die categorie is het verstandig om te stoppen met roken met een hulp- of geneesmiddel. Tabex wordt hét nieuwe wondermiddel genoemd voor het stoppen met roken. Het is vrij verkrijgbaar, maar nog niet makkelijk aan te komen in Nederland, maar wel is Tabex te bestellen (bijvoorbeeld vanuit Bulgarije). Maar wat is Tabex nu eigenlijk precies?

Cystisine de werkzame stof in Tabex

Tabex is dus een geneesmiddel dat helpt om van de rookverslaving af te komen. Dat doet het dankzij de werkzame stof cystisine. Deze stof komt van nature voor in brem en in de goudsbloem en een chemische variant ervan wordt toegepast in het middel Champix. Voor Tabex wordt de natuurlijke variant gebruikt. Dit heeft als voordeel dat Tabex weinig tot geen bijwerkingen heeft (in vergelijking met bijvoorbeeld Champix), omdat het beter door het lichaam geaccepteerd wordt. Verder werken beide producten hetzelfde.

Tabex schakelt nicotinereceptoren uit

De cystisine in dit hulpmiddel sluit namelijk de nicotinereceptoren af, zodat ze geen nicotine op kunnen nemen – iets wat tijdens het roken gebeurd. Omdat de receptoren niet krijgen wat ze willen, zal de vraag geleidelijk afnemen. Maar om te zorgen dat er geen ontwenningsverschijnselen ontstaan doordat de nicotinereceptoren geen nicotine krijgen, maakt cystisine dopamine aan in de hersenen. Dit is dezelfde stof die door de nicotinereceptoren wordt aangemaakt. Dopamine geeft een fijn gevoel, daarom vinden mensen roken zo fijn. Doordat er dopamine aangemaakt wordt, zullen er geen ontwenningsverschijnselen ontstaan. Een win-win situatie dus.

Tabex: gebruik & verkrijgbaarheid

Tabex wordt als een kuur gebruikt van 25 dagen. Na deze tijd is de roker van het roken af. Uit onderzoeken van Nieuw-Zeelandse wetenschappers blijkt dat Tabex helpt. Het is echter niet zomaar in Nederland te krijgen en het is niet op recept verkrijgbaar. Dit middel wordt vaak besteld vanuit Bulgarije. Wilt u dat ook, zoek dan een betrouwbare leverancier en lees van te voren de gebruiksaanwijzing goed door. Zorg ervoor dat u dergelijke producten van originele bron inkoopt.

8 gedachten over “Tabex

 1. Nu een week bezig met de Tabexpilletjes. Na dag 5 helemaal gestopt. Het is inderdaad zo dat de trek in een sigaret een stuk minder wordt. Het was heel raar om te merken dat ik na het eten niet direct zin had in een sigaret. De trek naar de gewoontesigaretjes blijft wel (die zitten in je hoofd) en die zal je zelf moeten overwinnen. Ik heb nog steeds wel moeilijke momenten hoor. Het is wel echt een ondersteuningsmiddel voor mij.

 2. Tabex werkt heel goed. Ik ben gestopt met roken zonder moeite of nervositeit. Eerder had ik champix geprobeerd en ik werd er gans gek van, ik moest ermee stoppen. Het was niet te verdragen. Dus ik versta niet goed waarom schrijven de artsen champix voor die zo veel bijwerkingen heeft, die heel duur en chemisch is. Tegen over Tabex dat natuurlijke stoffen bevat en maar amper 20 euro kost in Pl.

 3. Dit werkt echt ik snap niet dat dit in Nederland niet te krijgen is.
  Na 45 jaar 4 juli gestopt nu 7 mnd gaat goed soms neem ik nog een tabletje.

 4. Ben een beginnende stopper. Had zondag avond 1 pilletje genomen en had gelijk die avond al dat ik niet echt wou roken. Maar uit de gewoonte toch maar 1 gerookt.
  Volgende ochtend had ik ook geen drang naar een sigaret. Voor dat ik naar werk ga nog 1 pilletje nemen. En op werk toch maar 1 gerookt. Maar drang was er niet. Dus het werkt wel met tabex. Je moet niet vanuit gaan dat het pilletje het doet. Jij zelf moet ook een steentje bij dragen.

  1. Je moet ook wel echt het schema aanhouden, dag 1-3 elke 2 uur 1 pilletje, daarna elke 2,5 uur etc, zie de bijsluiter

 5. Ik ben 18 febr met Tabex begonnen en eerst gewoon door gerookt tot de 10e dag, maar nadat ik 2 dagen met tabex was begonnen , werd de trek naar ene sigaret al minder! Het is nu 9 maart en de zin in een sigaret is weg en heb mijn doosje met pilletjes nog niet eens op, maar gebruik ze ook niet meer! Reserve voor het geval dat!

  1. Hoe kwam je eraan dan? Mijn dokter wil het niet geven.

   1. Net besteld, ben benieuwd maar misschien toch maar overstappen naar een e-sigaret..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *