Softlasertherapie

Een therapie die helpt bij het stoppen met roken is softlasertherapie. Softlasertherapie is een vorm van acupunctuur, maar dan met lasers.

Softlasertherapie: acupunctuur met lasers
Het menselijk lichaam bevat verschillende zenuwknopen en energiebanen. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt beschreven hoe deze zenuwuiteinden gekalmeerd of juist gestimuleerd kunnen worden. Dit om zo de gezondheid te verbeteren, stress te verminderen en zelfs om te stoppen met roken. Echter wordt in de acupunctuur gebruik gemaakt van naaldjes. Iets dat niet iedereen ziet zitten. Daarom is er softlasertherapie uitgevonden. Softlasertherapie is vergelijkbaar met acupunctuur. De energiebanen en zenuwknopen gestimuleerd of gekalmeerd door middel van lichtflitsen: de lasers.

Softlasertherapie & stoppen met roken

Softlasertherapie kan helpen bij het stoppen met roken. Door de juiste energiebanen te stimuleren en kalmeren. Meestal voelt de cliënt zich na een behandeling een stuk rustiger en kan de neiging tot het roken van een sigaret aanzienlijk verminderd of zelfs weggenomen worden. Omdat ieder mens anders is, worden de sessies van deze therapie geheel toegespitst op uw situatie. Zo wordt er bijvoorbeeld voor de softlasertherapie een intake gesprek gehouden, waarbij we u vragen hoeveel u rookt en wat u precies rookt. Hierop wordt de behandeling van softlasertherapie aangepast. Door de juiste zenuwknopen vervolgens met kleine lichtflitsjes te behandelen, kan de rookverslaving stoppen.

Softlasertherapie: volkomen pijnloos

Omdat er bij softlasertherapie gebruik wordt gemaakt van lichtflitsjes, is de behandeling volkomen pijnloos. Ook laat het geen zichtbare sporen na op de huid – wat bij acupunctuur soms wel het geval kan zijn. Daarnaast is softlasertherapie volkomen onschuldig voor het lichaam, omdat er heel gericht gewerkt kan worden. Een sessie kan overigens ook heel rustgevend werken. De meeste behandelingen duren een uur, waarbij u heerlijk rustig kunt relaxen in de behandelstel. Dat is in het jachtige leven waarbij men snakt naar een sigaret een zeer welkome afwisseling zijn.

Speciale softlasertherapie wordt vaak toegepast voor doeleinden als; anti aging maar ook voor medische- en dermatologische doeleinden. Littekens, Huisverslapping, Acne, Wallen onder de ogen en rimpels.

Helpt softlasertherapie

Of softlasertherapie helpt, ligt uiteraard ook aan u. De een zal er meer baat bij hebben dan de ander en het moet natuurlijk ook in uw levensstijl passen om naar een praktijk voor softlasertherapie te gaan. De effecten van softlasertherapie zijn uiteraard onderzocht en uit die onderzoeken blijkt dat het zeker kan bijdragen aan het stoppen met roken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *