Nicotinell

Nicotinell biedt verschillende hulpmiddelen om te stoppen met roken. Bij Nicotinell kunt u terecht voor onder meer kauwgom en pleisters en is vrij verkrijgbaar. Echter, onderzoek wijst uit dat rokers die willen stoppen dan pleisters en kauwgom lang niet zo effectief is als de e sigaret. Mensen die overstappen naar dampen heeft meer succes om te stoppen met roken.

Nicotinell: hulp bij stoppen met roken

Stoppen met roken slaagt echt wanneer iemand er hulpmiddelen bij gebruikt die geleidelijk therapeutische nicotine afgeven. Zo voorkomt men een greep naar een sigaret. De therapeutische nicotine in bijvoorbeeld de producten van Nicotinell, stillen de vraag naar nicotine van de nicotinereceptoren in de hersenen. Hierdoor heeft u geen trek in een sigaret, sigaar, pijp of ander nicotinehoudend genotsmiddel en kunt u effectief stoppen met roken. Nicotinell wordt in Nederland op de markt gebracht door Novartis en is verkrijgbaar bij de apotheek en de drogisterij. Soms is het mogelijk om op advies of recept van de huisarts de producten van dit merk aan te schaffen. Overleg hiervoor eerst met uw huisarts. Dergelijke middelen om te stoppen met roken valt vaak onder de basisverzekering en wordt hierdoor volledig vergoed. Neem voor alle zekerheid altijd eerst contact op met uw verzekeraar.

De producten van Nicotinell

Het assortiment van Nicotinell bestaat uit:

  • Kauwgom
  • Zuigtabletten
  • Pleisters
  • Sprays

Welk product voor u geschikt is, hangt helemaal af van uw behoeften en van de wijze waarop u zou willen stoppen. Wilt u bijvoorbeeld actief stoppen met roken en zelf bepalen wanneer u een Nicotinell product gebruikt? Dan zijn de kauwgom of zuigtabletten aan te raden. Wilt u liever geen omkijken hebben naar de nicotinevervanger dan zijn Nicotinell pleisters de juiste methode. Deze geven namelijk geleidelijk gedurende 24 uur therapeutische nicotine af. Daarnaast zijn de verschillende producten ook in diverse doseringen verkrijgbaar, zodat u met een hoge dosering kunt beginnen en vervolgens kunt afbouwen totdat de behoefte naar nicotine helemaal verdwenen is.

Nicotinell: meer dan nicotinevervangers

Naast een heel assortiment hulpmiddelen, biedt Nicotinell meer aan de stopper. Zo is er een app met tips en mentale ondersteuning die u kunt raadplegen. Deze app motiveert ook om vol te houden, want naast een nicotineverslaving moet u ook de handeling en de sociale verslaving van roken afleren. Ook kunt u terecht op de Facebook-pagina van Nicotinell voor tips en ondersteuning. Daarnaast daagt het iedere roker uit om in oktober tijdens Stoptober in 28 dagen van het roken af te komen. Op de website van Nicotinell leest u daar meer over.

Naar de Startersets →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *