Nicotinekauwgom

Een hulpmiddel bij het stoppen met roken is nicotinekauwgom. De kauwgom stilt de directe trek in een sigaret en is vrij verkrijgbaar in twee sterktes. Verder blijkt dat nicotinekauwgom en nicotine pleisters minder effectief zijn dan een e-smoker toont onderzoek aan.

Nicotinekauwgom: vervangt de sigaret

Wanneer iemand stopt met roken, dan is het zeker geen punt om daar wat hulp bij in te schakelen. Bijvoorbeeld in de vorm van nicotinekauwgom. Deze kauwgom bevat therapeutische nicotine en wordt pas genomen wanneer er een grote trek voor een sigaret is ontstaan. Met nicotinekauwgom bepaalt u zelf wanneer u het verlangen naar nicotine wilt stillen. Dit maakt nicotinekauwgom een actieve vorm van stoppen met roken. De therapeutische nicotine die vrij komt door op de nicotinekauwgom te kauwen werkt trouwens heel snel, omdat het direct door de slijmvliezen in het bloed wordt opgenomen.

Nicotinekauwgom: kauwen met tussenposes

Het gebruik van nicotinekauwgom is wel anders dan gewone kauwgom. Bij gewone kauwgom blijft u eigenlijk net zolang op een stukje kauwen totdat de smaak eraf is. Bij nicotinekauwgom werkt het net anders. U neemt een stukje en kauwt er een paar keer op, om vervolgens het stukje nicotinekauwgom tussen de kiezen en de wang te parkeren. Wanneer u meer trek hebt in een sigaret, dan kauwt u weer een paar keer. Zo doet u niet alleen langer met een stukje kauwgom, maar u krijgt ook geleidelijk de therapeutische nicotine binnen – net zoals met het roken van een sigaret. Bovendien vermindert deze manier van kauwen op een stukje kauwgom ook de kans op bijwerkingen.

Bijwerkingen van nicotinekauwgom

Het kan namelijk voorkomen dat het gebruiken van nicotinekauwgom een tinteling geeft in de mond of op de tong. Ook kunt u de hik krijgen, misselijkheid of duizeligheid ervaren en last krijgen van de keel. Deze bijwerkingen van nicotinekauwgom zijn redelijk onschuldig en verdwijnen na een tijdje gewoon weer. Volg altijd de aanwijzingen van een arts, apotheker of drogisterijmedewerker als het gaat om het gebruik van de kauwgom. Gebruik de nicotinekauwgom niet wanneer u borstvoeding geeft, jonger bent dan 18 jaar, last hebt van hartproblemen of een ontsteking heeft in de mond, keel of slokdarm. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Hebt u ervaring met nicotinekauwgom? Laat uw reactie achter onderaan deze pagina.

Naar de Startersets →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *