Nicorette

Nicorette maakt momenteel veel reclame met haar verschillende smaken sprays. Helpt het echt? U krijgt natuurlijk wel nicotine binnen maar de vraag is of dit een effectief middel is om te stoppen met roken. Het blijkt dat een e-smoker effectiever is! Althans, het helpt meer mensen om definitief te stoppen met tabak.
De Nicorette mondspray is verkrijgbaar in mint en fruitsmaken en is een relatief nieuw hulpmiddel bij het stoppen met roken. De Nicorette spray met therapeutische nicotine vervangt de pleister, kauwgom en zuigtablet en is zonder recept verkrijgbaar.

Bekende smaken als menthol, mint en fruit zijn ook beschikbaar in nicotine sprays. De farmaceutische industrie is eigenaar van deze stopmiddelen welke beschikbaar zijn bij uw apotheker.

Nicorette spray: mondspray met nicotine

Wie wil stoppen met roken en dit met een medisch hulpmiddel wil doen, kan kiezen uit nicotinepleisters, nicotinekauwgom en zuigtabletten. Nicorette heeft echter iets nieuws op de markt gebracht: Nicorette spray. De Nicorette spray bevat therapeutische nicotine, net zoals kauwgom, zuigtabletten en pleisters, maar doordat deze in de mond wordt aangebracht, wordt dit extra snel opgenomen door de slijmvliezen. Hierdoor werkt Nicorette spray binnen 60 seconden bij twee verstuivingen.

Nicorette spray: gebruiksaanwijzing

Het fijne aan Nicorette spray is dat de gebruiker zelf bepaalt wanneer hij of zij deze gebruikt. Eigenlijk net als bij de kauwgom of zuigtabletten. Wanneer de trek in een sigaret, sigaar of ander genotsmiddel met nicotinehoudende tabak niet meer te bedwingen is, sprayt men twee keer in de mond, net zoals met een keelspray voor een betere adem. Overigens bevat de mondspray menthol, zodat u altijd een frisse adem heeft. Het gebruik van deze spray is overigens veel subtieler dan bijvoorbeeld kauwgom of een zuigtablet. Hierdoor hoeft u niet steeds te zeggen waarom u iets in de mond heeft zitten. De Nicorette spray geeft per verstuiving 1 mg therapeutische nicotine af. U mag maximaal 4 verstuivingen doen in een uur en niet meer dan 64 verstuivingen per dag. Anders krijgt u teveel binnen wat weer andere kwaaltjes kan geven. Meestal voldoet bij de trek in een sigaret één verstuiving. Mocht de trek onbedwingbaar zijn of met een paar minuten niet afnemen, dan mag u een tweede keer verstuiven.

Nicorette spray: 12 weken programma
Om succesvol te stoppen met roken heeft Nicorette een speciale spray 12 weken plan ontwikkeld. Tijdens deze twaalf weken leert u hoe u het gebruik van de Nicorette mondspray kunt afbouwen. Om succesvol te stoppen is het verstandig om het gehele plan te doorlopen en dus in 12 weken tijd helemaal van het roken af te komen.

Nicorette spray: lees de bijsluiter

Nicorette spray kan bijwerkingen geven. Lees daarom altijd eerst de bijsluiter of raadpleeg arts, apotheker of drogist voor extra hulp. Zo kan het een wisselwerking geven met bepaalde medicijnen, maar ook duizeligheid, zere keel of toegenomen eetlust veroorzaken. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

Hebt u ervaring met deze spray? Laat uw reactie achter onderaan deze pagina.

Naar de Startersets →

2 gedachten over “Nicorette

 1. Ik zal nicorette spray nooit gebruiken. Ten eerste vind ik de menthol smaak heel sterk en vies. Verder gebruikt mijn broer het al jaren en is alleen maar meer gaan gebruiken. Zijn gezondheid gaat steeds verder achteruit én het is ook nog eens heel duur!

 2. Pas op met Nicorette Spray!! Ik gebruik hem nu sinds 1 maart 2020.
  Goede nieuws: Ik heb geen sigaret meer aangeraakt (dus het werkt!!)
  Slechte nieuws: ik ben steeds meer spray gaan gebruiken en ben nu verslaafd aan de nicotine uit de spray.

  Uitgerekend, ben ik nu weer meer geld kwijt dan toen ik rookte. (Wat een van mijn hoofdmotivaties was om te stoppen).

  Ik vond het afbouwplan niet te doen, omdat je met de spray toegang hebt tot nicotine waar je dat met roken niet had: de drempel is enorm laag om te gebruiken.

  Ik ben aan de ene kant dus fan, aan de andere kant dus niet.
  Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *