Lasertherapie

Een hulpmiddel bij stoppen met roken: lasertherapie. Bij lasertherapie worden reflexzones gestimuleerd die endorfine aanmaken en lijkt op acupunctuur.

Lasertherapie vs. Softlasertherapie

Lasertherapie wordt vaak in één adem genoemd met softlasertherapie. Nu werken beide therapievormen met lichtimpulsen waarmee de verschillende reflexpunten worden behandeld. Het verschil tussen lasertherapie en softlasertherapie is het verschil in lichtintensiteit. Bij lasertherapie is de intensiteit namelijk hoger. Verder is het principe van lasertherapie exact hetzelfde als softlasertherapie.
lasertherapie

Lasertherapie: moderne acupunctuur

Tijdens een lasertherapie sessie zullen verschillende reflexzones worden gestimuleerd. Welke dit zijn en hoe intensief heeft te maken met hoeveel u heeft gerookt, uw leeftijd en leefsituatie. Lasertherapie is eigenlijk een moderne vorm van acupunctuur, maar in plaats van naalden maakt men bij deze therapie gebruik van een laserapparaat. Door de reflexpunten te stimuleren maakt het lichaam endorfine aan. Endorfine is een hormoon dat een lekker gevoel geeft. Dit is hetzelfde gevoel dat een roker krijgt als de nicotine de nicotinereceptoren in de hersenen bereikt. Door dit gevoel met lasertherapie te stimuleren, zal de trek in een sigaret aanzienlijk verminderen. Een sessie duurt vaak een half uur tot een uur en vaak bevat een behandeling meerdere sessies, waarbij de aanmaak van endorfine door het lichaam telkens wordt gestimuleerd.

Werkt lasertherapie?

Er zijn veel sceptici te vinden die niet geloven in acupunctuur, reflexzonetherapie en dus lasertherapie. Of de therapie een kans van slagen heeft bij het stoppen met roken, heeft ook te maken met de eigen motivatie om te stoppen. Het is een hulpmiddel en werkt ondersteunend, geen wondermiddel waarmee men in één klap van het roken af is. Het is bewezen dat lasertherapie (en acupunctuur of reflexzonetherapie) kan bijdragen aan het vrijmaken van de energiebanen in het lichaam en het aanmaken van endorfine. En een gelukkig gevoel tijdens het stoppen met roken is natuurlijk nooit weg. Wilt u lasertherapie inzetten bij het stoppen met roken? Raadpleeg dan eens uw huisarts of win informatie in bij de verschillende klinieken in Nederland. Het is wel belangrijk dat u gemotiveerd bent om te stoppen met roken en gebruik zonodig andere hulpmiddelen om het stoppen tot een succes te maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *