Wierook

Geplaatst op Geef een reactie

Dat “rook” slecht voor de gezondheid is inmiddels wel bekend. Dit geldt ook voor Wierook. Sterker nog, wierook is even schadelijk als een sigaret volgens Test Aankoop! Al in 2004 en 2013 melde de Belgische consumentenclub Test Aankoop al dan wierook schadelijke verbrandingsstoffen bevat en sloeg alarm. Er zijn Europese regels opgesteld maar worden niet nageleefd aldus de consumentenorganisatie.
Wierook
Uit laboratoriumtesten blijkt wierook schadelijke stoffen als formaldehyde, benzeen en naftaleen vrij te komen tijdens de verbranding. Dit zijn bekende schadelijk stoffen en zijn kankerverwekkend. Klachten als duizeligheid en hoofdpijn komt vaak voor evenals irritatie van de longen, keel en ogen. Verschillende gezondheidsorganisaties pleiten dan ook voor een algeheel verkoopverbod of een leeftijdsgrens van 18 jaar en ouder.

Wierook is een mengsel van verschillende aromatische organische stoffen en kan rustgevend zijn. Echter, met de kennis van nu is het natuurlijk nog maar zeer de vraag hoe rustgevend dit is met de gedachte van de gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *