Nicotinepleisters

Geplaatst op 1 Reactie

Nicotinepleisters zijn hulpmiddelen om te stoppen met roken. Deze nicotinepleisters zijn vooral geschikt voor mensen die passief willen stoppen met roken.

Nicotinepleisters: geleidelijke afgifte van nicotine

Een van de eerste en meest gebruikte hulpmiddelen bij het stoppen met roken zijn de nicotinepleisters. Deze pleisters geven geleidelijk aan therapeutische nicotine af, waardoor de trek in een sigaret verdwijnt. Het lichaam krijgt immers de hele dag door een beetje nicotine. Nicotinepleisters zijn perfect voor mensen die graag op een passieve wijze willen stoppen met roken. Dit houdt in dat ze een nicotinepleister willen plakken en er vervolgens de rest van de dag eigenlijk geen actie meer voor willen ondernemen. Nicotinekauwgom en -zuigtabletten zijn voorbeelden van een actieve manier van stoppen, omdat men zelf bepaalt wanneer men de therapeutische nicotine wil hebben. Nicotinepleisters werken gewoon de hele dag door.
Nicotinepleisters

Nicotinepleisters: gebruik & dosering

Nicotinepleisters zijn verkrijgbaar in verschillende doseringen. Om erachter te komen welke dosering voor u geschikt zou zijn, moet u nagaan hoeveel sigaretten er per dag gerookt worden. De hoogste dosering nicotine staat vaak gelijk aan de nicotine die men in een dag binnenkrijgt van een pakje sigaretten. Meestal wordt er gekeken naar of men meer of minder dan 10 sigaretten per dag rookt. Bij meer dan 10 sigaretten begint men vaak met de hoogste dosering nicotinepleisters, bijvoorbeeld 21 mg per 24 uur. Na 6 weken wordt er afgebouwd. Eerst 2 weken 14 mg per 24 uur en dan 2 weken 7 mg per 24 uur. Wanneer men minder dan 10 sigaretten rookt, begint de kuur met 6 weken 14 mg nicotine per 24 uur en vervolgens 2 weken 7 mg per 24 uur. De nicotinepleisters dienen op een schone, droge huid te worden geplakt. Na 24 uur plakt u een nieuwe pleister, maar niet op dezelfde plek als de vorige. Door te wisselen kunnen er geen huidirritaties ontstaan.

Nicotinepleisters & roken

Wanneer u besluit te stoppen met roken met behulp van nicotinepleisters, let dan dat er ook echt niet gerookt wordt tijdens het gebruik van de pleisters. De combinatie van nicotinepleisters en blijven roken kan een overdosis aan nicotine geven in het lichaam, waardoor er verschillende aandoeningen kunnen ontstaan. Het gebruik van nicotinepleisters kunt u ook bespreken met uw huisarts, apotheker of drogist. Volg altijd de bijsluiter.

Nicotinepleister ervaringen

De ervaringen zijn zeer divers. Hebt u wel eens een nicotinepleister gebruikt? Zo ja, dan horen wij graag uw ervaring! U kunt onderaan deze pagina uw reactie toevoegen.

Naar de Startersets →

1 gedachte over “Nicotinepleisters

  1. Gisteren gestopt met roken en begonnen met pleisters. Heb amper nog zin in een sigaret, het is meer mijn geest die een sigaret wil. Voor mij werkt het tot nu toe heel goed. Nooit gedacht dat ik zou kunnen stoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *