Gezonde sigaretten

Geplaatst op Geef een reactie

Gezonde sigaretten bestaan niet helaas. Kruidensigaretten bevat weliswaar mogelijk geen tabak maar er is altijd sprake van een verbranding. Door verbranding komen schadelijke stoffen vrij welke ongezond zijn en slecht voor uw gezondheid. Mogelijk zijn ze iets minder schadelijk dan regulier tabak maar het blijft een ongezonde bezigheid en is het gezondheidsvoordeel beperkt. Onafhankelijke wetenschappers hebben al wel aangetoond dat de e sigaret maarliefst circa 95% minder schadelijk is dan tabak.

Verschillende soorten sigaretten
Veel verschillende soorten is met name afhankelijk van de type tabaksplant. Echter, een maïsplant of suikerrietstengels zijn in het verre oosten populair en veel gebruikt. Verder worden in Aziatische landen tabak vermengd met verschillende soorten kruiden en planten zoals de populaire kretek sigaret in Indonesië.

Gezondheidsrisico’s vermijden? Dan dient u geen van dit alles te doen. Het opstoken van uw kachel met hout is ook uit den boze. Fijnstof uit houtrook is namelijk minimaal 30 keer schadelijker dan sigarettenrook. Ultrafijnstof zijn minuscule deeltjes welke lang in de lucht blijven hangen. PM staat particulate matter. PM 0.5 > 2.5 fijnstofdeeltjes dringen diep door in de longen en wordt opgenomen in de bloedbaan welke voor ontstekingen kan zorgen.

Conclusie is dat niets gezond is waar een verbranding of verdamping bij plaatsvindt. Het blijft allemaal kankerverwekkend en dergelijke producten kunt u dan ook het beste vermijden. Toxische stoffen komen vrij en daar houden de longen niet van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *