Elektrische sigarettenmaker

Geplaatst op Geef een reactie

Het maken van eigen sigaretten is niet altijd makkelijk. Het rollen van een sigaret in een vloeitje betekent dat er geen filter op zit. Daarom maken veel rokers gebruik van een sigarettenmaker om de eigen sigaretten met filter te draaien. De meeste worden met de hand bediend. Maar dit kan soms best zwaar zijn. Daarom zijn er elektrische sigarettenmakers. Met enig nadeel dat echte tabak wordt gebruikt om de sigaretten te maken.

Voordelen
Een elektrische sigarettenmaker is handig, omdat het minder zwaar is om zo de sigarettenhuls te vullen met tabak. Stop een beetje tabak in de lader, plaats de huls en de sigarettenmaker vult de huls met gemak. Er zijn zelfs elektrische sigarettenmakers met een reservoir voor tabak, waarbij men alleen de hulzen een voor een hoeft te plaatsen. En er zijn makers die gevuld worden met én tabak én hulzen. Het apparaat plaatst de hulzen zelf en deze worden dan gevuld. Deze sigarettenmakers zijn vooral fijn voor mensen met weinig tijd of voor wie het zelf maken van sigaretten te zwaar is voor de handen. Bovendien worden er sigaretten met een filter mee gemaakt in plaats van met een enkel vloeitje. Veel rokers vinden een sigaret met een filter namelijk veel fijner roken dan zonder. De sigaretten zijn altijd evenredig gevuld, zodat er geen loze of lege sigaretten ontstaan. Blijf er wel bij, zodat de machine zijn werk goed blijft doen. Welke elektrische sigarettenmaker er ook gekozen wordt, het heeft een nadeel dat echte tabak wordt gebruikt voor het maken van de sigaretten.

Verantwoord gebruik
Een elektrische sigarettenmaker is handig in gebruik maar heeft het nadeel dat echte tabak wordt gebruikt voor het vullen van de sigaretten. Tabak bevat veel verschillende hulpstoffen, waaronder het verslavende nicotine, die niet goed zijn voor de gezondheid en zelfs dodelijke gevolgen kunnen hebben. Het is daarom beter om te stoppen met roken, bijvoorbeeld met behulp van een elektrische sigaret met therapeutische nicotine.

Naar de Startersets →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *