Gezondheid

Stop met roken voor betere gezondheid. Op de fiets naar het werk, de kinderen naar school brengen of boodschappen doen. Lekker bewegen in de sportschool of het zwembad. Misschien liever zelfs buiten met een bootcamp of een rondje hardlopen door de natuur. Nederland is in beweging en leeft weer steeds gezonder. Toch roken er nog heel veel mensen in Nederland en dat doet al die gezonde voornemens van meer bewegen en gezonder eten eigenlijk teniet. En dat is jammer. Want er valt zoveel te winnen voor de gezondheid om te stoppen met roken.

Nicotine verslaving slecht voor de gezondheid

Iedere roker weet het: roken is niet goed voor de gezondheid. Maar de gedachte aan stoppen alleen al doet het zweet uitbreken. Dat is heel logisch. Roken is nu eenmaal een verslaving. In tabak zit nicotine en de hunkering naar nicotine maakt stoppen met roken nu juist zo moeilijk. Zat er alleen nicotine in tabak, dan was roken niet eens zo een ramp geweest voor de gezondheid, maar teer en de andere toegevoegde stoffen maken het zo schadelijk voor de gezondheid.

Voordelen voor de gezondheid

Stoppen met roken geeft veel voordelen voor de gezondheid en meestal worden deze al snel opgemerkt, zodra er niet meer gerookt wordt. Zo kunnen de longen veel meer zuurstof opnemen, waardoor het uithoudingsvermogen vooruit gaat. Dat is fijn bij het sporten of lekker ravotten met de kinderen. De smaak komt weer terug, waardoor men meer kan genieten van de gezonde groene smoothie of de heerlijke groenteschotel met stoofvlees. En de weerstand gaat omhoog. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van voordelen voor de gezondheid. Omdat een elektrische sigaret geen tabak bevat, zullen de voordelen voor de gezondheid bij het overstappen van gewone sigaretten naar de elektrische variant ook zeker voorkomen.

Elektrisch roken & de gezondheid

Een elektrische sigaret kan zeker ondersteunend werken om een stoppen met roken poging tot een goed einde te brengen. In de vloeistof zit namelijk wel nicotine, maar niet al die andere schadelijke stoffen uit tabak. Deze nicotine helpt om de hunkering naar een sigaret te stillen. Daarnaast wordt er na iedere teug damp uitgeademd in plaats van rook. Daarnaast kan er rustig worden afgebouwd met de nicotine. Start met een hoog nicotine gehalte en bouw langzaam af naar nul.

Naar de Startersets →

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *