Elektrisch roken is minder schadelijk

Elektrisch roken is minder schadelijk dan regulier tabak volgens onderzoekers. Het elektrisch roken is dus minder schadelijk dan het opsteken van een reguliere tabak sigaret. Hoe komt dat en waarom is het ook voor u interessant om over te stappen naar het elektrische exemplaar?

Interessant filmpje over het reguliere roken en elektronisch roken met longfoto’s

Geen verbranding in de sigaret

Op het moment dat u gebruik maakt van een elektrische sigaret zal er geen sprake zijn van verbranding in het geheel. In plaats daarvan maakt u gebruik van een batterij en een e-liquid, die ervoor zorgt dat u de smaak van tabak of wellicht fruit ervaart. Wat dat betreft kunt u blijven roken op de manier zoals u dat gewend bent, zonder dat het nodig is om de sigaret aan te steken. U doet dit elektronisch. Het grote voordeel hiervan is dat het elektrisch roken tot ongeveer 1.000x minder schadelijk is dan het opsteken van een reguliere sigaret.

Duizend keer minder schadelijke stoffen

Wanneer u gebruik maakt van een elektrische sigaret komen er tot 1.000x minder schadelijke stoffen vrij. In veel van de gevallen zal er nog altijd nicotine aanwezig zijn, omdat dit ervoor zorgt dat u van het roken kunt blijven genieten, of u de mogelijkheid heeft om dit af te bouwen. Aan de andere kant is er bijvoorbeeld geen teer aanwezig in de sigaret, waardoor u veel minder risico loopt op vervelende ziekten. Daarnaast ontbreekt het risico op koolmonoxide, aangezien er geen verbranding plaats zal vinden in de elektrische sigaret waar u gebruik van gaat maken.

Moderne twist

De elektrische sigaret zorgt voor een moderne twist aan het roken, zoals we dat allemaal kennen. Het elektrisch roken is een stuk gezonder en daarmee een goed alternatief voor een ieder die op zoek is naar een goede mogelijkheid om toch te blijven roken. Wist u dat het daarnaast relatief voordelig is, om te investeren in een elektrische sigaret en deze voortaan op te steken op het moment dat u van plan bent om te gaan roken? Wat dat betreft zitten er verschillende voordelen aan en zorgt u er met de elektrische sigaret voor dat u bijvoorbeeld de hoge accijnzen vanuit de overheid kunt omzeilen.

Naar de Startersets →

Naar de E-Liquids →